Slovenska reprezentanca v futsalu je na prvi tekmi presenetila Španijo, a pot do svetovnega prvenstva bo še vedno izjemno težka. Foto: www.futsal.si/Drago Perko
Slovenska reprezentanca v futsalu je na prvi tekmi presenetila Španijo, a pot do svetovnega prvenstva bo še vedno izjemno težka. Foto: www.futsal.si/Drago Perko

Slovenija bo v torek, 12. aprila, ob 20. uri v Melilli branila gol prednosti s prve tekme, ko je v Mariboru, 22. marca, zmagovalca odločil Alen Fetić. Tudi tokrat ima selektor Andrej Dobovičnik precej težav pri sestavi. Fetić ne sme igrati zaradi kazni kartona, Gašper Vrhovec ima zlomljen nos, Matej Fideršek pa težave z ramo.

"Zmaga na prvi tekmi je velik uspeh. Odigrali smo zelo dobro, delo pa opravili, kot smo se dogovorili. Ko je minila evforija, smo se že lotili analize, ki jo bomo pogledali skupaj z igralci. Vem, da nas čaka zahtevna tekma in zelo motiviran domačin," pravi Dobovičnik. "En odstotek več možnosti imamo, Španci pa so še vedno favoriti," ostaja realen selektor.

Reprezentanca se bo zbrala v nedeljo, 10. aprila, ob 8.45 na Brdu.

Vabljeni igralci so:
Kristjan Čujec (Nacional Zagreb)
Igor Bratić (KMN Oplast Kobarid)
Matej Fideršek (Maribor PROEN)
Alen Fetić (Maribor PROEN)
Nejc Hozjan (Montesilvano ITA)
Dani Vulikič (KMN Oplast Kobarid)
Alen Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel)
Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel)
Jaka Sovdat (KMN Oplast Kobarid),
Anže Širok (KMN Oplast Kobarid)
Igor Osredkar (Nacional Zagreb)
Damir Puškar (Maribor PROEN)
Tilen Štendler (Adriatica ITA)
Gašper Vrhovec (Dobovec Pivovarna Kozel).

Igralci na čakanju: Teo Turk (FC Litija), Žiga Čeh (Maribor PROEN), Sebastijan Drobne (Potočje projektiranje Sevnica), Denis Totoškovič (Maribor PROEN), Uroš Martič (Potočje projektiranje Sevnica).