Na februarskem EP-ju v Beogradu je Slovenija izgubila proti Srbiji in Portugalski ter tekmovanje končala že po prvem delu. Foto: www.futsal.si/Drago Perko
Na februarskem EP-ju v Beogradu je Slovenija izgubila proti Srbiji in Portugalski ter tekmovanje končala že po prvem delu. Foto: www.futsal.si/Drago Perko
Slovenska reprezentanca v futsalu
Veselje po koncu tekme. Foto: www.futsal.si/Drago Perko
Futsal: "Bomba" Fetića za veliko veselje v Mariboru

Edini zadetek je v 19. minuti dosegel Alen Fetić z izjemnim prostim strelom s kakšnih 15 metrov z leve strani. Po močnem udarcu se je žoga v mrežo odbila od prečke. V vratih je blestel vratar Damir Puškar, ki je zbral 19 obramb, med njimi nekaj res bravuroznih. V 36. minuti je gostitelje rešila vratnica. V zadnji minuti je imel Kristjan Čujec celo priložnost za 2:0, a je po njegovem strelu gostujoči vratar žogo izbil v kot.

V prvem polčasu je Slovenija pred 2.000 gledalci sprožila več strelov v okvir vrat kot Španija (5:3), na koncu pa je bilo razmerje 6:21. Z izjemno borbenostjo skozi vseh 40 minut so varovanci Andreja Dobovičnika iztržili nepričakovano zmago. Slovenska izbrana vrsta je imela s Španijo do te tekme slab izkupiček - 12 porazov in dva neodločena izida.

Povratna tekma bo 12. aprila v Melilli. V zadnji izločilni fazi kvalifikacij se 14 ekip bori za sedem prostih mest na septembrskem SP-ju v Kolumbiji.

Španija je prejšnji mesec v Srbiji na 10. evropskem prvenstvu še sedmič postala najboljše moštvo na stari celini. V finalu je s 7:3 premagala Rusijo. Je tudi dvakratni svetovni prvak, na zadnjih dveh SP-jih pa je v finalu dvakrat tesno izgubila proti Braziliji.
Izjavi po tekmi

Andrej Dobovičnik, selektor Slovenije: "Španci so prišli v popolni postavi in v vrhunski formi, še okrepili so se, bili željni dokazovanja, niso pričakovali odpora in niso nas podcenili. Imeli smo veliko težav, zelo težko sem sestavil ekipo. Vesel sem za fante, to ni samo ena zmaga, tudi mlajšim generacijam prinaša pomembne točke. To je kapital, ki ga bomo poskušali še izkoristiti. Povratna tekma bo zelo zahtevna, Alen Fetić zaradi kartonov ne potuje z nami, danes pa je odigral vrhunsko tekmo. Zahvaljujemo se občinstvu, da je iz nas potegnila zadnje atome moči."

Alen Fetić: "Kapetan Osredkar je rekel, da naj damo vse od sebe, hkrati pa moramo upati na slab španski dan, Puškar je bil res fenomenalen, vsa ekipa je zaslužna za to zmago. Španija osem let ni izgubila tekme, to je res neverjetno, že drugič smo jo ranili v tej dvorani. 12. aprila moramo poskusiti izvleči še en dober izid. Zahvalil bi se rad prečudovitemu občinstvu, ki nas je dvignilo. Vsaka čast vsem fantom. Za povratno tekmo ničesar posebej ne pričakujemo, najprej bo treba analizirati to tekmo, pogledati, kje lahko igramo še boljše. Tja gremo v boj, v 'fajt', vse je mogoče."

Prva tekma:
SLOVENIJA
- ŠPANIJA 1:0 (1:0)
2.000; Fetić 19.

Povratna tekma bo 12. aprila v Melilli.

Futsal: "Bomba" Fetića za veliko veselje v Mariboru