Boštjan Maček je s sestro Jasmino na mešani tekmi zasedel 14. mesto. Foto: www.alesfevzer.com
Boštjan Maček je s sestro Jasmino na mešani tekmi zasedel 14. mesto. Foto: www.alesfevzer.com

Na mešani ekipni tekmi v trapu, ki je tudi nova olimpijska disciplina in bo prvič na programu iger v Tokiu 2020, je Maček zadel 72, njegova mlajša sestra pa 67 letečih tarč. Družinska strelska naveza se je po dveh serijah spogledovala s prebojem v finale, možnosti za to pa je zapravila v zadnji seriji, ko je skupno zadela 45 od 50 glinastih golobov, kar je bila tudi njuna najslabša serija na tekmi. Pred tem sta najprej zadela 46, nato pa 48 letečih tarč. Zmagala je slovaška kombinacija Zuzana Rehak Štefečekova-Erik Varga (45), druga sta bila Rusa Jekaterina Rabaja in Aleksej Alipov (40), tretja pa Britanca Kirsty Barr in Aaron Heading (33).

Metem je Rajmond Debevec preizkušnjo z malokalibrsko puško v trojnem položaju na 50 metrov končal na 49. mestu. Skupno je zadel 1164 krogov, od tega 388 v klečečem, 394 v ležečem in 382 v stoječem položaju. Nosilec treh olimpijskih medalj in nekdanji svetovni rekorder v tej izjemno zahtevni disciplini je isti izid kot na četrtkovih eliminacijah, ki so bile usodne za drugega slovenska predstavnika Robija Markojo.

V kraljevski strelski disciplini sta bila v kvalifikacijah najboljša Kitajec Dzičeng Hui in Poljak Tomasz Bartnik, ki sta zadela 1182 krogov, v velikem finalu pa je slavil Nartnik (460,4). Drugo mesto je zasedel Hrvat Petar Gorša (457,4), bronasto pa Američan Michael McPhail (446,9).

Živa Dvoršak se je v velikem slogu prebila na sobotno osrednjo tekmo v disciplini malokalibrska puška trojni položaj. Ljubljančanka je zadela 1173 krogov, kar je bil sedmi najboljši dosežek v eliminacijah, na glavno tekmo pa se je uvrstila tudi njena reprezentančna sotekmovalka Urška Kuharič, ki je zadela 1151 krogov. Na ekipni tekmi so z novim svetovnim rekordom slavile Nemke, potem ko so zadele 3521 krogov, druge so bile Danke (3518), tretje pa Rusinje (3511).