Luka Božič in Sašo Taljat sta bila med favoriti za medaljo, toda dotik vrat ju je stal mesta med najboljšo trojico. Foto: Nina Jelenc
Luka Božič in Sašo Taljat sta bila med favoriti za medaljo, toda dotik vrat ju je stal mesta med najboljšo trojico. Foto: Nina Jelenc
Eve Terčelj
Kajakašica Eva Terčelj je končala na 22. mestu. Foto: Nina Jelenc

Primorca je od medalje oddaljil dotik vrat. Zlato medaljo sta v prvi končni odločitvi svetovnega prvenstva v Londonu osvojila Nemca Franz Anton in Jan Benzin.

Četrto mesto nehvaležno, a cilj izpolnjen
"Prav gotovo je to četrto mesto nehvaležno, a če potegnem črto pod cel dan, je uvrstitev v finale in pridobitev kvote izpolnjen cilj. Na finale sva se danes dobro pripravila, z vožnjo sem kljub dotiku zadovoljen. Čeprav naju je le 12 stotink ločilo od tretjega mesta, imava zdaj prvo, tretje, četrto in peto mesto na svetovnih prvenstvih, kar mislim, da je dober izkupiček,"
je po tekmi dejal Božič, ki ga v nedeljo čaka še posamični nastop.

Taljat: Centimetri niso bili v najino korist
"Zagotovo sva se po polfinalu zbrala, naredili smo dober načrt in ga dobro izvedli. Četrto mesto je dober izid, je v redu. Čeprav si zmeraj želiš na zmagovalni oder, pa vedno odločajo centimetri in stotinke, ti danes niso bili v najino korist. Ampak zaradi tega nisva razočarana,"
je povedal Taljat.

Kajakašice ekipno četrte
Kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj sta izpadli v polfinalu. Terčeljeva si je prislužila šest kazenskih sekund, Kragljevi pa je sprva dobro kazalo, v cilj je najprej prišla s tretjim časom, a po poizvedbi ene izmed nasprotnih ekip so Kragljevi prisodili pribitek 50 sekund zaradi zgrešenih vrat in finale je splaval po vodi. Na koncu sta pristali na 27. in 22. mestu. Kljub temu si je Slovenija tudi pri kajakašicah priveslala kvoto za nastop na OI 2016. Sta bile pa Terčeljeva in Kragljeva uspešnejše na ekipni tekmi, kjer sta skupaj z Ajdo Novak osvojile četrto mesto. Zmagale so Čehinje.

V nedeljo v ogenj šest slovenskih čolnov
V nedeljo, zadnji dan svetovnega prvenstva na olimpijskem prizorišču Lee Valley, bo v polfinalih nastopilo šest slovenskih čolnov. Finale in s tem boj za medalje bodo lovili kajakaši Peter Kauzer, Simon Brus in Janoš Peterlin, kanuista Benjamin Savšek in Luka Božič ter kanuistka Nina Bizjak. Kajakaše in kanuiste čaka v nedeljo še ekipna preizkušnja.

Dve četrti mesti za divjevodaše v Londonu
Nastop dvojice Taljat/Božič v finalu SP-ja v Londonu
Dve četrti mesti za divjevodaše v Londonu
Nastop dvojice Taljat/Božič v finalu SP-ja v Londonu