Senad Salkič je bil najboljši slovenski padalec. Foto: Zoran Račič
Senad Salkič je bil najboljši slovenski padalec. Foto: Zoran Račič

Salkič, Roman Karun, Uroš Ban, Borut Erjavec in Domen Vodišek so zaostali samo za Duklo iz Češke. Tekmovanje je bilo razburljivo in negotovo vse do zadnjega skoka. Ekipa Elana je nastopala zelo spremenljivo, a z odličnim finišem se je vseeno zavihtela na stopničke in ubranila prvo mesto v skupnem seštevku. Po uvodnih dveh serijah je bila z 19 centimetri precej daleč od stopničk, na koncu pa je imela 5 cm slabši dosežek kot Dukla. Ekipa Ptuja (Balta, Janžekovič, Vindiš, Korpar, Čuš) je zasedla 14. mesto.

Padalce zdaj čaka svetovno prvenstvo v Banjaluki, ki se bo začelo prihodnjo nedeljo. "Prva in druga serija sta povsem za pozabo, naši skoki so bili katastrofalni, a še niso pomenili konca, saj je bilo pred nami še šest serij. Te smo opravili tako, kot je treba, predvsem zadnji dve sta bili pravi. Z uvrstitvijo smo tako zadovoljni, vemo pa, da nas do odhoda na svetovno prvenstvo čaka še nekaj dela," je tekmo ocenil Salkič, ki je zaostal za Nemcem Wiesnerjem in Madžarom Asztalosem.

Slovenci bodo v Bosni in Hercegovini branili dve zlati medalji iz Dubaja, kjer so pred dvema letoma zmagali med ekipami, posamezno pa je bil najboljši Vodišek. Maja Sajovic je bila pri dekletih druga.