Eva Terčelj je v novi olimpijski disciplini zaostala le za Čehinjo Veroniko Vojtovo. Foto: Nina Jelenc
Eva Terčelj je v novi olimpijski disciplini zaostala le za Čehinjo Veroniko Vojtovo. Foto: Nina Jelenc

V atraktivni disciplini na izpadanje je presenetljivo slavila Čehinja Veronika Vojtova pred Evo Terčelj in prvo favoritinjo, Avstralko Jessico Fox.

Terčelj, ki je v soboto tekmo slaloma po dotiku vratc končala na petem mestu, je že v uvodnem kronometru, na podlagi katerega se razdelijo v kvalifikacijske skupine, zasedla četrto mesto.

Foto: Nina Jelenc
Foto: Nina Jelenc

Nato se je tam skupaj z Ajdo Novak srečala v četrti skupini in z drugim mestom napredovala v četrtfinale. Tam je ugnala vse tekmice in se prebila v polfinale, kjer je bila druga le za Fox.

S tem je izenačila svojo najboljšo uvrstitev v tej disciplini, druga je bila namreč tudi lani v Pauju.

"Vsako rundo se moraš znova pripraviti in nekako sem uspešno sprejemala odločitve in taktično napadala, tako da sem res zelo zadovoljna, da mi je uspelo priti do finala. V finalu sem si pa rekla - če sem že tako daleč, pa res brez medalje ne grem domov," je povedala Trčelj.

Kajakaški kros je povsem drugačna disciplina kot, denimo, kajak. "Hkrati so na eni progi štiri tekmovalke, kar lahko primerjamo s smučarskim krosom, glavna razlika pa so vratca, ki so drugačna, tu gre za kontakten šport," je še povedala.

V moškem finalu sta za Britancem Josephom Clarkom končala Francoz Anatole Delassus in Nemec Stefan Hengst. Vid Kuder Marušič se je edini od slovenskih fantov prebil v skupinski del in prišel do četrtfinala.

V četrtfinalu je izpadla tudi Naja Pinterič.

Eva Terčelj v novi olimpijski disciplini druga