Dobovec Pivovarna Kozel je prvič zmagal na turnirju v Litvi. Foto: Sandi Škvarč
Dobovec Pivovarna Kozel je prvič zmagal na turnirju v Litvi. Foto: Sandi Škvarč
Rok Mordej je dosegel drugi gol za Dobovec. Foto: www.alesfevzer.com

Za slovenske prvake sta zadela Alen Fetić v tretji in Rok Mordej v 22. minuti, za litovsko pa Sandrinho (40.). Dobovec, ki je slavil natanko tri leta po premierni zmagi med evropsko elito, se bo v soboto pomeril še z belgijsko ekipo Halle-Gooik, ki je v 2. krogu izgubila proti španskemu Interju s 3:4 (0:2).

Dobovec je možnosti za preboj na zaključni turnir najbrž zapravil na prvi tekmi, ko je klonil pred Interju. Branilec prvega mesta v tem elitnem tekmovanju na stari celini je v sredo slavil s 5:1 (3:0). V petek je na turnirju prost dan, vse štiri ekipe pa so vabljene na evroligaško košarkarsko tekmo med Žalgirisom in Barcelono.

V skupini B nastopajo španska Barcelona, srbski Ekonomac in poljska Bielsko-Bialo. V skupini C so portugalska Benfica in Sporting ter ruski Sibirjak in hrvaško Novo vrijeme z Igorjem Osredkarjem, v skupini D pa kazahstanski Kairat, češki Chrudim, beloruska Lidselmaš Lida in italijanska Acqua e Sapone. Na sklepni turnir, ki bo konec aprila prihodnje leto, se bodo prebili zmagovalci vseh štirih skupin.

Skupina A, 2. krog:
VYTIS - DOBOVEC 1:2 (0:1)
Sandrinho 40.; Fetić 3., Mordej 22.

HALLE GOOIK - INTER 3:4 (0:2)

3. krog, sobota ob 16.00:
DOBOVEC - HALLE GOOIK

Ob 19.00:
INTER - VYTIS

1. krog:
INTER (ŠPA) - DOBOVEC 5:1 (3:0)
Humberto 11., Gadeia 16./6-m, Bebe 19.,Pola 34., Elisandro 40.; Duščak 37.

VYTIS (LIT) - HALLE GOOIK (BEL) 2:5 (0:3)