Marquezu je v četrtem poskusu le uspelo premagati Pacquiaa. Foto: Reuters
Marquezu je v četrtem poskusu le uspelo premagati Pacquiaa. Foto: Reuters

Dobil sem udarec, ki ga nisem videl.

Manny Pacquiao
Chelsea Emata
Filipinsko himno pred dvobojem je odpela Chelsea Emata. Foto: Reuters
Marquez nokavtiral Pacquaia

Nasprotnika sta se v sloviti dvorani MGM Grand hotela pomerila še četrtič v zadnjih osmih letih. Čeprav je dva dvoboja po točkah dobil Filipinec, eden pa se je končal neodločeno, je Marquez vselej trdil, da je slavil na vseh treh, za neuspeh pa je krivil domnevno pristranske sodnike. Tokrat je zmaga čista kot solza.

Nokavt v 6. rundi
Dvoboj je bil izjemno zanimiv. Pacquiao se je znašel na tleh v 3. rundi, dve rundi pozneje je 'Pac-Man' vrnil uslugo. Vrhunec je nastopil v 6. rundi, ko sta si boksarja izmenjavala težke udarce, sekundo pred odmorom pa je 39-letni Mehičan, ki je v karieri od 62 izgubil 6 dvobojev, z desnico na veliko veselje boksarskih navdušencev v razprodani dvorani Pacquiaa tudi nokavtiral. Filipinec je z dvobojem sicer v žep pospravil 20 milijonov ameriških zelencev.

Nazadnje obležal na Tajskem
To je bil šele Filipinčev tretji poraz z nokavtom, prva dva je doživel na začetku kariere v letih 1996 in 1999. Zadnji nokavt je doživel 17. septembra 1999, ko ga je na Pakpanag Metropolitan stadionu v Nakhon Si Thammaratu na Tajskem v 3. rundi na tla pospravil Medgoen Singsurat in mu prizadejal drugi poraz v karieri (26-2). Pacquiao je bil v noči iz sobote na nedeljo pred 16.358-glavo množico v Las Vegasu sicer dejavnejši od Marqueza, razmerje v udarcih je bilo 94:52 v njegovo korist. Dvoboj ni štel za noben naslov.

'Pac-Man' ga ni videl
"Uspel mi je perfekten udarec. Vedel sem, da me lahko Manny nokavtira kadar koli v dvoboju. Čutil sem, da se pripravlja na nokavt v zadnjih treh rundah in tu sem začutil svojo priložnost," je po dvoboju dejal vzhičeni Marquez, medtem ko je bil Pacquiao bolj redkobeseden: "Dobil sem udarec, ki ga nisem videl." Njegov trener je še dodal: "Manny je dvoboj popolnoma nadziral, nato pa je za trenutek postal nepazljiv in prejel udarec, ki ga ni videl." Na vprašanje, ali se bosta nasprotnika pomerila še petič, je odgovoril: "Zakaj pa ne?"

Dobil sem udarec, ki ga nisem videl.

Manny Pacquiao
Marquez nokavtiral Pacquaia