Kdor je stavil na Timothyja Bradleyja, je zaslužil lepe vsote denarja. Foto: Reuters
Kdor je stavil na Timothyja Bradleyja, je zaslužil lepe vsote denarja. Foto: Reuters

33-letni Filipinec je izgubil po sodniški odločitvi. Vsi trije sodniki so sicer točke razdelili v razmerju 115:113, le da sta dva razsodila v prid Američana, eden pa Filipinca.

Prvi poraz po letu 2005
Pacquaio je bil sicer po mnenju večine prisotnih boljši, zato so gledalci odločitev sprejeli z žvižgi. Za Pacmana je to prvi poraz po letu 2005. Bradley pa je dobil še 29. obračun in ostaja brez praza v profesionalnem boksu.

Bob Arum ni verjel svojim očem
"Nikoli me še ni bilo tako sram," je na novinarski konferenci rohnel promotor Bob Arum, ki nadaljeval: "To je bil dvoboj z razmerjem 11-1 ali 10-2 v korist Pacquiaa. Sami ste videli, kaj se je zgodilo."

Pacman mirno sprejel sodniško odločitev
Najboljši športnik Filipinov je bil kljub porazu miren: "Sprejemam rezultat. Spoštujem sodnike, zato jim ničesar ne zamerim. To je pač del igre. Hvaležen sem Bogu, potrudil sem se po najboljšim močeh, a očitno to danes ni bilo dovolj. Res pa je, da sem bi po koncu zadnje runde prepričan, da sem zmagal."

Številke govorile v prid Pacmana
Statistiki so našteli, da je Bradley proti nasprotniku resda udaril večkrat (839:751), a je bil Pacquaio tisti, ki je večkrat tudi zadel (253:159). Poleg tega je Pacman nasprotniku zadal tudi bistveno več t. i. "močnih udarcev" (190:108). Arum je zato rohnel naprej: "Ti ljudje pač ne znajo soditi. V resnici so bistveno preveč stari, da bi lahko sodili. Kaj so gledali? To sploh ni bil izenačen dvoboj. To vsekakor ni dobro za boks."

Zmagovalec končal v vozičku
Bradley se s sodniki razumljivo ni preveč ukvarjal. Na novinarski konferenci je sedel v vozičku, saj si je ob koncu dvoboja poškodoval nogo: "To je bil res dober boks. Vsaka runda je bila tesna. Pacquaio je dobil nekaj začetnih rund, jaz pa zadnjih. Nekajkrat me je pošteno udaril, a sem se uspešno držal do konca. To je pač boks."