Dejan Zavec je prepričan, da bo tudi po sobotnem dvoboju pas ostal v njegovih rokah. Foto: MMC RTV SLO
Dejan Zavec je prepričan, da bo tudi po sobotnem dvoboju pas ostal v njegovih rokah. Foto: MMC RTV SLO
Dejan Zavec
Dejan Zavec s svojimi najožjimi sodelavci. Od leve proti desni: kondicijski trener Tomi Jagarinec, trener Dirk Dzemski in organizator borbe Davorin Lampe. Foto: MMC RTV SLO
Prvak Zavec vrača udarec
Novinarska konferenca Zavca in Jackiewicza

Borca sta pred sobotnim dvobojem (22.00) za naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji IBF skupaj stopila pred novinarje. "Pripravljen sem morda najboljše v karieri. Te borbe ne jemljem kot maščevanje za tisto v Katowicah, seveda pa v poštev pride le zmaga," je razmišljal 34-letni Ptujčan, ki bo še drugič branil šampionski pas, ki si ga je priboksal decembra 2009 v Johannesburgu.

Prenos borbe si lahko od 21.50 naprej ogledate na TVS 2 in na MMC-ju.

Jackiewicz: Napredoval sem, Dejan ni
Njegov leto dni mlajši nasprotnik je v napovedih zelo samozavesten: "Fizično in psihično sem dobro pripravljen. Najbrž ni treba pouarjati, da pričakujem vojno in mojo zmago. Sam sem v teh dveh letih precej napredoval, česar pa za Dejana ne morem reči."

Eden od sodnikov Poljak
Sodnik dvoboja Jean-Pierre van Imschoot prihaja iz Belgije, točkovni sodniki pa bodo Anglež Horward Foster, Poljak Leszek Jankowiak in Zdravko Milojević iz Bosne in Hercegovine. V imenu IBF bo dvoboj nadzoroval Roberto Rea iz Italije. Zavec se ne obremenjuje preveč z dejstvom, da bo eden od točkovnih sodnikov, ki jih delegira krovna organizacija IBF, Poljak: "V ringu bom poskrbel, da en sodnik ne bo mogel točkovati po svoje."

V videonovici desno si oglejte novinarsko konferenco Dejana Zavca in Rafala Jackiewicza.

Stožice najbrž raprodane
Nova dvorana v Stožicah bo po besedah organizatorja borbe Davorina Lampeta razprodana, kar pomeni, da bo Zavca spodbujalo okoli 12.000 navijačev. Na voljo je še nekaj vstopnic po 10, 15 in 60 evrov. Slovensko himno bo zapel Omar Naber, eden od znanih Slovencev, ki so podprli Zavca.

V ring še Simčič in Kolarjeva
V šestih predborbah, ki se bodo začele ob 19.00, se bosta predstavila še dva slovenska boksarja. 23-letni Denis Simčič (poltežka kategorija) bo ob 20.15 boksal proti Madžaru Istvanu Vargi, 18-letna Tjaša Kolar pa proti Nemki Aniki Kurzer.

Prvak Zavec vrača udarec
Novinarska konferenca Zavca in Jackiewicza