Dejan Zavec in Paul Delgado sta pozirala s šampionskim pasom, ki je v lasti Ptujčana. Foto: MMC RTV SLO
Dejan Zavec in Paul Delgado sta pozirala s šampionskim pasom, ki je v lasti Ptujčana. Foto: MMC RTV SLO
Delgado poskrbel za šov na soočenju z Zavcem
Paul Delgado o obračunu z Dejanom Zavcem
Dejan Zavec o obračunu s Paulom Delgadom
Delgadova provokacija Zavcu

34-letni Američan se je na skupni novinarski konferenci predstavil na "ameriški" način. Izjemno samozavestno, odločen, da šampionski pas v velterski kategoriji po verziji IBF odnese v ZDA. "Ne vem veliko o Dejanu Zavcu razen tega, da je šampion. Hvaležen sem, da smo lahko prišli sem in da lahko pokažemo, kako se boksa na ameriški način. Hočemo vrniti pas tja, kamor spada. Prišel je naš čas," je dejal Delgado, mož iz Atlante v ameriški zvezni državi Georgia.

V videonovicah desno si oglejte, kako je Delgado raztrgal plakat. Prav tako si lahko ogledate, kaj sta na novinarski konferenci povedala oba boksarja.

Delgado: Presenečeni boste
"Odlično smo se pripravljali, vadili smo različne stvari in v petek zvečer boste presenečeni," je bil v nadaljevanju gostobeseden boksar, ki se je rodil na Zelenortskih otokih, na dozdajšnjih 34 dvobojih pa je v statistiko vpisal 25 zmag in 9 porazov. O sijajni pripravljenosti Delgada je prepričan tudi njegov trener Nathan Livramento: "Pripravljeni smo, o še kako smo pripravljeni. Na ta dvoboj čaka že od 12. leta."

Zavec: Edini načrt je narediti vse za zmago
Slovenski šampion je Delgadovo provokacijo prenesel stoično, z nasmeškom na ustih. O pričakovanjih pred borbo pa je povedal: "Z ameriškim slogom borbe se bom srečal prvič in radoveden sem že, kakšen je ta boks. Včasih je videti, kot da imajo ameriški boksarji tri ali celo štiri roke, vem, da so kakovostni, a tudi v Evropi premoremo kakovost. Sam ne dajem prednosti ameriškemu boksu pred evropskim. Tako kot pri vsaki stvari je pač tisto, kar je manj dostopno, zanimivejše. Tako je tudi z ameriškim boksom. Sicer pa bomo vse videli v petek. Moj edini načrt je, da naredim vse za zmago. O negativnih stvareh ne razmišljam, saj jih je že tako in tako preveč v zraku."

Boksarja se bosta javnosti predstavila na odprtem treningu, ki bo v torek ob 17.00 v Areni Vodafone v ljubljanskem mestu nakupov. Uradno tehtanje je na sporedu v četrtek ob 14.00.

Dzemski: Delgado bo zagotovo poražen
Zavec je poleg tega poudaril, da se ne spomni, kdaj je nazadnje tako dobro treniral, saj je bil ves čas popolnoma zdrav, zato ni bilo potreb po prilagajanju. Njegov trener Dirk Dzemski je zato prepričan o zmagi: "Je dober borec, ampak mi smo se dobro pripravili na ta dvoboj. Brez dvoma bomo Delgada premagali, vprašanje je le, kako. Želimo biti prepričljivi, tudi javnost se je že navadila na dobre predstave Dejana, prikazali bomo vrhunsko borbo."

V ringu tudi Denis Simčič
Poleg Zavca se bo predstavil še en Slovenec, Denis Simčič, ki se bo v dvoboju WBF pomeril z Gruzijcem Sandrom Siprošvilijem. Pred glavno borbo večera (okoli 21.15) bo na sporedu še dvoboj za naslov svetovne prvakinje WBF med Nemko Cristino Hammer in Madžarko Diano Kiss.

Vstopnice so še na voljo
Kot je povedal lokalni organizator dvoboja Davorin Lampe, je vstopnice za boksarski spektakel v Stožicah, ki se bo začel ob 18.00, še mogoče kupiti na običajnih prodajnih mestih.

Delgado poskrbel za šov na soočenju z Zavcem
Paul Delgado o obračunu z Dejanom Zavcem
Dejan Zavec o obračunu s Paulom Delgadom
Delgadova provokacija Zavcu