Benjamin Melink je  zmagoviti gol zabil v 33. minuti. Foto: Drago Perko
Benjamin Melink je zmagoviti gol zabil v 33. minuti. Foto: Drago Perko
Veliko veselje v Laškem

Tekma se je začela precej nenavadno in povsem v nasprotju s pričakovanji slovenskih navijačev. Alen Fetič in Damir Pertič sta namreč na začetku tekme kar dvakrat premagala lastnega vratarja in tako Latvijcem podarila vodstvo z 2:1, ki so ga ti nato še povišali. A izbranci Andreja Dobovičnika so se nato vendarle zbrali, imeli terensko pobudo, ki so jo pred koncem prvega polčasa izkoristili za znižanje zaostanka (Pertič) in vrnitev v igro.

Proti Italiji tekma za sladokusce
Tudi v drugem delu so Slovenci pritiskali proti latvijskim vratom, veliko poskušali, a žoga ni našla poti v mrežo. V 32. minuti pa so se le veselili. Premoč je končno kronal Gašper Vrhovec in izenačil, le dobre pol minute pozneje pa je za še večje olajšanje navijačev poskrbel Benjamin Melink z zadetkom za prvo vodstvo na tekmi in končno zmago.

"Fantom moram res čestitati, res so pokazali, da so pravi. V težki tekmi, v kateri smo bili mi vidno kakovostnejša ekipa, smo nesrečno prišli v položaj, da do zadnjih minut trepetamo za zmago. A smo kljub temu uspeli, kar je najvažnejše. Izpolnili smo cilj, gremo na evropsko prvenstvo. S tem se nam je povrnilo več kot dveletno trdo delo. Čaka nas še tekma proti Italiji, na kateri bomo lahko oboji sproščeni, zato se obeta tekma za sladokusce. Seveda pa jo bomo poskušali dobiti," je po tekmi dejal Dobovičnik.

Slovenija bo na EP-ju igrala tretjič (2003, 2010).
2. krog:
SLOVENIJA
- LATVIJA 4:3 (2:3)
Mordej 3., Pertič 16., Vrhovec 32., Melink 33.; Fetič 2./ag, Pertič 5./ag, Sens 9.

ITALIJA - BiH 4:0 (1:0)
1. krog:
SLOVENIJA - BiH 5:1 (1:1)
1.200; Vrhovec 20., 33., Melink 22., Pertič 31., Drobne 38.; Vladisavljević 7.

ITALIJA - LATVIJA 6:1 (2:0)

3. krog, nedelja ob 15.30:
LATVIJA - BiH

Ob 18.00:
SLOVENIJA - ITALIJA (posnetek na TV SLO 2 ob 21.35)

Veliko veselje v Laškem