Medtem ko je Domen Škofic ostal brez finala, sta na Kitajskem Mina Markovič in zlasti Janja Garnbret dobro opravili svoje delo. Foto: BoBo
Medtem ko je Domen Škofic ostal brez finala, sta na Kitajskem Mina Markovič in zlasti Janja Garnbret dobro opravili svoje delo. Foto: BoBo
Garnbretova z zmago povabila navijače v Kranj

Sedemnajstletna Korošica, aktualna svetovna prvakinja, je bila v vročem in soparnem vremenu najboljša že v kvalifikacijah in polfinalu. Druga je bila Belgijka Anak Verhoeven, tretja pa Južnokorejka Jain Kim. V finalu je nastopila tudi Mina Markovič in osvojila peto mesto. Za malenkost, pol giba, je finale zgrešil Domen Škofic, ki je tekmovanje končal na devetem mestu. Vseeno je ostal vodilni v svetovnem pokalu.

Garnbretova je v tej sezoni svetovnega pokala zmagala na prvih treh tekmah, v Chamonixu, Villarsu in Brianconu, v Imstu je bila peta, v Arcu pa tretja. Na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju v Parizu je kot druga najmlajša v zgodovini športnega plezanja osvojila naslov svetovne prvakinje v težavnostnem plezanju. S popotnico velike zmage je na Kitajsko krenila kot prva favoritinja in to vlogo tudi upravičila.

"Zelo sem vesela, da mi je uspelo nanizati že četrto zmago v svetovnem pokalu. Bilo je zelo vroče in vlažno, a vesela sem, da sem se sprostila in to nekako dala na stran. Pritisk se je po svetovnem prvenstvu še zmanjšal, tako da tokrat res vem, kako je, ko plezaš popolnoma neobremenjen. S svojim plezanjem sem zadovoljna v vseh krogih tekmovanja in res si ne bi mogla želeti boljšega zaključka, pa čeprav tokrat nisem imela vrha smeri. Zelo sem uživala in se že veselim svetovnega pokala v Kranju," je bila navdušena Garnbretova, ki je prvič zmagovalka svetovnega pokala, kar je pred njo trikrat - v letih 2011, 2012 in 2015 - uspelo Mini Markovič, leta 2007 pa je bila najboljša Maja Vidmar.

Zadnja postaja svetovnega pokala bo v Kranju 26. in 27. novembra.

Garnbretova z zmago povabila navijače v Kranj