Kristjan Čujec je blestel v dvorani Tabor. Foto: Drago Perko
Kristjan Čujec je blestel v dvorani Tabor. Foto: Drago Perko
Čujec navdušil v dvorani Tabor

Remi pred 3.300 gledalci v dvorani Tabor v Mariboru je osvojila z dobro igro v drugem polčasu, Španija je sicer vodila že s 3:0, junak tekme je bil Kristjan Čujec, ki je zadel trikrat.

Domača zasedba je začela tekmo v postavi Damir Puškar, Igor Osredkar, Kristjan Čujec, Rok Mordej, Alen Fetić, gostje pa z Rafaelom, Ortizom, Martinezom, Fernandaom in Aicardom. Španci so začeli silovito in po sedmih minutah vodili s 3:0.

Prvo zrelo slovensko priložnost je imel Čujec v 9. minuti. Takrat se je na levi strani otresel tekmecev in meril proti vratom Rafaela, a je žoga šla mimo. V 18. minuti je z leve strani znova močno meril Čujec, španski vratar je obranil njegov poskus, strel kapetana Osredkarja pa je šel prek vrat.

Nagrada za slovenski trud je prišla v 19. minuti. Po uigrani akciji je Čujec silovito meril in zabil žogo v špansko mrežo za 1:3. Španci so v nadaljevanju zrušili Osredkarja, igro pa nadaljevali, saj so jim sodniki dosodili žogo. A to domačinov ni zmedlo - nepopustljivi Osredkar se je dokopal do žoge in jo poslal v zgornji levi kot za 2:3.
Španci so silovito začeli tudi drugi del. V 21. minuti je Puškar obranil strel Sergia Lozana, v 22. minuti pa je bilo 3:3, zadel je Osredkar. V 25. minuti je bil zaradi posredovanja zunaj svojega prostora izključen Puškar, nadomestil ga je Igor Bratič, Lozano pa ga je matiral s prostega strela. V 32. minuti je dvorana Tabor spet skočila na noge - Bratič je izkoristil nezbranost v ekipi Španije. Prek celotnega igrišča je na drugi stran našel Čujca, ki je žogo pospravil v mrežo za izenačenje na 4:4.

V zadnjih treh minutah in pol je Slovenija poizkušala z igralcem-vratarjem v polju. Na to mesto je vstopil Fetić, Bratič pa se je preselil na klop. Tveganje se je obrestovalo, v 39. minuti je Čujec poravnal na 5:5 s strelom z leve strani.

Slovenija in Španija se bosta še enkrat pomerili v torek ob 19.30 v Litiji.


Andrej Dobovičnik, selektor Slovenije: "Najprej bi se rad zahvalil tej čudoviti publiki. Ne spomnim se, kdaj je Slovenija nazadnje igrala pred tako publiko, ki je bila izvrstna in je kar nosila naše igralce. Kljub temu da smo zaostajali 0:3, smo se vrnili v igro in vnovič je do izraza prišla ta slovenska srčnost, ki krasi slovenske ekipe. Jutri je nov dan, čaka nas izjemno težka tekma, saj so Španci igralci z desetimi igralci, mi pa s šestimi."

Venancio Lopez, selektor Španije: "Do 18. minute smo igrali dobro, vodili smo 3:0. Potem pa se je tekma končala. Niso nam pustili več igrati. Zakaj jeza? Prišli smo iz Španije, da promoviramo futsal. Zato smo od sodnikov pričakovali nekaj več spoštovanja. Sodniki so dovolili zelo moško igro, dovolili so praktično vse."

Pripravljalna tekma, Maribor:
SLOVENIJA - ŠPANIJA 5:5 (2:3)
3.300; Čujec 18., 32., 39., Osredkar 20., 23.; Fernandao 5., Raul 7., 7., Lozano 25., Adrian 34.

Čujec navdušil v dvorani Tabor