Simeon Hočevar je prvo medaljo na velikih tekmovanjih osvojil že leta 1993. Foto: Ervin Čurlič
Simeon Hočevar je prvo medaljo na velikih tekmovanjih osvojil že leta 1993. Foto: Ervin Čurlič
Tim Kolar, Nejc Žnidarčič in Simon Oven
Tim Kolar, Nejc Žnidarčič in Simon Oven so osvojili srebrno medaljo. Foto: Nina Jelenc
Hočevar in kajakaši navdušili na Soči
Tri medalje za slovenske divjevodaše na Soči

Za zmagovalcem, Nemcem Normenom Weberjem, je zaostal 7,94 sekunde. Srebro je osvojil Čeh Ondrej Rolenc. Blaž Cof je z zaostankom 12,56 sekunde tekmovanje končal na sedmem mestu.

Hočevar medalje ni pričakoval
"Nisem računal, da lahko v klasičnem spustu pridem tako visoko. Letos sem bil na nekaj tekmah precej izenačen s Hrvati, tako da sem vedel, da lahko posežem visoko, ampak da bom prišel do medalje, pa nisem pričakoval. Včeraj sem izvedel, da bo pred mano startal Santamaria, ki je bil najboljši Francoz na izbirnih tekmah, tako da sem bil skozi celotno progo z njim, v srednjem delu sem bil hitrejši, v cilju pa sem še nekoliko pospešil. Izkazalo se je, da sem bil res dobro pripravljen, tudi ritem je bil dober," je povedal Hočevar, ki je lani že razmišljal o športni upokojitvi, nato pa se zaradi prvenstva na Soči odločil za nadaljevanje bogate športne kariere.

Žnidarčič šesti v kajaku
V kajaku je slavil Nemec Tobias Bong pred Čehom Kamilom Mružkom in Francozom Remijem Petejem. Simon Oven je bil četrti, a je medaljo zgrešil za dobrih sedem sekund. Nejc Žnidarčič je bil šesti, Tim Kolar 13., Maks Frančeškin pa 19.

Pri kajakašicah je bila najhitrejša Nemka Manuela Stoeberl, sledili pa sta ji Francozinji Sixtine Malaterre in Charlene Le Corvaisier. Ajda Novak je bila 17. Med kanuistkami je zmagala Francozinja Marjolene Hecquet, Beti Medved je bila zadnja, četrta.

V kanuističnih dvojcih je zmagala odšla v Francijo skupaj z Guillaumom Alzingrejem in Yannom Claudpierrom, srebro sta osvojila njuna rojaka Frederic Leclerc in Remi Pete, bron pa Slovaka Jan Sutek in Štefan Grega. Peter Žnidaršič in Luka Žgajnar sta bila osma.

Srebro kajakašem, bron kanuistom
Popoldne so Slovenci na ekipnih tekmah osvojili še dve medalji. Kajakaši Nejc Žnidarčič, Tim Kolar in Simon Oven so osvojili srebro. Za zmagovalci Francozi so zaostali 6,10 sekunde. Tretji so bili Nemci. Kanuisti Blaž Cof, Simeon Hočevar in Luka Žganjar pa so bili bronasti. Zmagali so Čehi pred Francozi.

V soboto bo na Soči na sporedu še posamični sprint.

Hočevar in kajakaši navdušili na Soči
Tri medalje za slovenske divjevodaše na Soči