Peter Kauzer je napravil napako, zaradi katere ni imel možnosti za dober rezultat. Foto: BoBo
Peter Kauzer je napravil napako, zaradi katere ni imel možnosti za dober rezultat. Foto: BoBo
Slabi nastopi kajakašev v Pauju

Peti iz kvalifikacij Jure Meglič je bil 17., za finalom pa je zaostal manj kot sekundo. Martin Albreht in Janoš Peterlin sta obstala že v kvalifikacijah. Zmage se je veselil Francoz Etienne Daille pred Čehom Janom Vondro in Avstralcem Lucienom Delfourjem.
"Vožnja je bila povsem dobra, a tako kot včeraj nisem imel dovolj hitrosti iz protitočnih vrat, tako da sem bil zunaj linije. Sicer sem se rešil, a ker nisem bil na sredini vrat, so mi dosodili 50 kazenskih sekund. Protest ni uspel. To ne bo nič vplivalo na moj rezultat na OI-ju, morda bo to hladen tuš, ki ga potrebujem. Povsem sem osredotočen na OI. Tam bom v boljši formi, kot sem zdaj, in spočit. Ko sem 'pravi' in spočit, se nimam česa bati," je povedal Kauzer.

Savšek 16.
Med kanuisti je bil še najbližje finalu Benjamin Savšek, ki je bil s šestimi kazenskimi sekundami 16. Jure Lenarčič je bil 20., Anže Berčič in Blaž Cof pa sta nastope končala že v kvalifikacijah. Razred zase pa je bil tokrat Francoz Tony Estanguet, ki je drugouvrščenega Poljaka Grzegorza Kiljaneka in tretjeuvrščenega Slovaka Alexandra Slafkovskyja ugnal za skoraj osem sekund.
Popoldne so v Pauju izpeljali še kvalifikacije kajakašic in kanujev dvosedov. Med kajakašicami sta se obe Slovenki, Urša Kragelj in Nina Mozetič, prebili v nedeljski polfinale. Mozetičeva je bila 16., Kragljeva pa 20. Med dvojci sta bila uspešna le Luka Božič in Sašo Taljat z osmim časom kvalifikacij. Dejan Kralj in Simon Hočevar (21.) ter Luka Slapšak in Urban Jarc (25) se nista uvrstila v nedeljske boje.

Slabi nastopi kajakašev v Pauju