Davor Janžič in Jure Kozjek sta postala evropska prvaka. Foto: Simon Maljevac
Davor Janžič in Jure Kozjek sta postala evropska prvaka. Foto: Simon Maljevac
Tadej Premru
Tudi Tadej Premru je osvojil srebro. Foto: Simon Maljevac
Anže Petrič in Aleš Borčnik
Anže Petrič in Aleš Borčnik sta v štafetnem zbijanju osvojila srebro. Foto: Simon Maljevac

Že predtem je Slovenija osvojila kar tri srebrne medalje, za katere so zaslužni Tadej Premru, Anže Petrič in Aleš Borčnik ter Janžič (v natančnem zbijanju) in eno bronasto (Kozjek), nato pa je v zadnji disciplini na tekmovanju Borčnik osvojil še srebro v hitrostnem zbijanju.

Janžič in Kozjek sta v polfinalu premagala Italijana Daniela Grossa in Denisa Pautassia s 13:5, v finalu pa bosansko-hercegovsko navezo Stojčić - Jurić s 13:8.

Borčnik le za las klonil
Borčnik je nato izgubil finalni dvoboj v hitrostnem zbijanju proti Hrvatu Leu Brniću šele v dodatnem zbijanju. Oba sta najprej dosegla po 45 točk, v zbijanju dve minuti in pol je bil uspešnejši Hrvat s 24:23.

Janžič prispeval tretje srebro
Janžič je že predtem prispeval tretje srebro v Pazinu s 16 točkami v natančnem zbijanju. Evropski prvak je postal Francoz Romain Garcia (23), bronasto odličje sta osvojila Turek Gohkan Celik (9) in Italijan Daniele Grosso (7).

Premruja ugnal Italijan Bruzzone
Od Premruja je bil v finalu s 25:24 boljši Italijan Emanuele Bruzzone. Pred zadnjim obratom je vodil s 23:19, nato pa uspel približati le eno kroglo. Na drugi strani je Bruzzone dvakrat zadel kroglo, nato pa še dvakrat balina in tako prišel do tesne zmage.

Borčnik športno sprejel poraz
Borčnik in Petrič sta v štafeti v finalnem dvoboju izgubila z Italijanoma Maurom Roggerom in Emanuelom Ferrerom s 54/61:56/60. Slovenca sta imela na polovici finalnega obračuna še prednost dveh točk, ki pa sta ju z nekaj zgrešenimi kroglami kmalu izgubila in Italijana nista več mogla ujeti. "Zelo sva zadovoljna z rezultati na tem EP kot tudi srebrnim odličjem. Italijana sta bila danes boljša in sta zasluženo evropska prvaka," je povedal Borčnik, ki bo nastopil še v finalu hitrostnega zbijanja.