Jernej Slivnik. Foto: dostopno
Jernej Slivnik. Foto: dostopno

Za 21-letnega Hrušičana se je SP končal z odličnim rezultatom, ki mu pred paraolimpijskimi igrami pomeni še toliko več. Po prvi vožnji je bil šesti, v drugi pa je še popravil svojo uvrstitev:

"Že prvo vožnjo sem dobro odpeljal. Postavitev je bila direktna in hitra. V drugi sem šel še bolj 'na glavo', za Poljakom Igorjem Sikorskim sem bil stotinko zadaj. To me je še dodatno motiviralo. Še bolj sem napadel in - uspelo mi je. Tega svetovnega prvenstva sem se resnično veselil. Morda še bolj kot iger v Pekingu. Vesel sem, ker se je tako izteklo v tej pravljični Norveški. Vse skupaj pa je krasen in izvrsten motiv za nastop na paraolimpijskih igrah. Komaj čakam Kitajsko, da vidim, do kam lahko sežem."

Jernej Slivnik s popolnim napadom do 4. mesta

Slivnik je tudi v sredo, ko je bil na veleslalomu sedmi, potrdil, da je v dobri formi. S prebojem med prvih deset mu je z ramen padlo veliko breme, zato je na današnji tekmi lahko smučal sproščeno, predvsem pa zbrano in natančno.

Svetovni prvak med sedečimi smučarji je postal domačin Jesper Pedersen (1:27,61), srebro je dobil Francoz Victor Pierrel (1:30,28), bron pa Nizozemec Niels De Langen (1:31,37). Slivnikov čas je bil 1:34,62.

Svetovno prvenstvo na Norveškem je bilo za Slivnika že drugo takšno tekmovanje v karieri, na tej ravni tekmovanja pa je prvič nastopil že pred tremi leti. Takrat je bil deseti v slalomu ter 17. v veleslalomu.

Najboljši športniki invalidi se bodo v Pekingu merili med 4. in 13. marcem. Slivnik bo na Kitajskem nastopil v slalomu in veleslalomu, na naslednjih tekmah svetovnega pokala pa si bo skušal privoziti dovolj točk še za nastop v superveleslalomu.