Foto: NTZS
Foto: NTZS

Darko Jorgić je prispeval dve točki, tretjo pa Tilen Cvetko, ki je v ekipi zamenjal poškodovanega Denija Kožula.

S tem so se uresničili načrti selektorice Andreje Ojsteršek Urh, ki je napovedala, da bo za zmago na vseh tekmah moral Jorgić vknjižiti dve točki, tretjo pa prispevati eden od dveh preostalih igralcev.

Jorgić je tokrat zanesljivo premagal Alexa Naumija, Benedek Olah, ki je moral Hrastničanu priznati premoč že v soboto končanem turnirju v Dohi, pa mu je vzel niz, kar pa ni bilo usodno.

Darko Jorgić je z današnjim dnem na 23. mestu svetovne lestvice ITTF, kar je najboljša uvrstitev Slovenca, do zdaj sta bila z Bojanom Tokićem na 25. mestu. Foto: Reuters
Darko Jorgić je z današnjim dnem na 23. mestu svetovne lestvice ITTF, kar je najboljša uvrstitev Slovenca, do zdaj sta bila z Bojanom Tokićem na 25. mestu. Foto: Reuters

"Vsi trije si zaslužijo pohvale. Vidi se, da so fantje željni dokazovanja. Dobro, Darko je svoje opravil, vendar sta tudi oba debitanta prikazala odlično igro. Peter je 78. igralcu svetovne lestvice, ki je v Dohi na poti do četrtfinala premagal nekaj azijskih igralcev, prikazal vrhunsko igro, seveda pa je tu še Tilen. Soine je zelo neugoden s svojimi 'bunkami', za nameček pa je v prvem nizu z gumo na forhend strani zadel mizo, tako da je moral dvoboj nadaljevati s svojim rezervnim loparjem. Nič, prva tekma je za nami, gremo naprej," je bila s prikazano igro svojih varovancev resnično lahko zadovoljna Andreja Ojsteršek Urh, selektorica slovenske reprezentance.

Slovenija se bo v skupini merila še z Luksemburgom in Romunijo.

Moški:
SLOVENIJA – FINSKA 3:0
Peter Hribar – Benedek Olah 1:3 (-10, -9, 8, -5)
Darko Jorgić – Alex Naumi 3:0 (10, 5, 8)
Tilen Cvetko – Samuli Soine 3:1 (6, 7, -4, 8)
Jorgić – Benedek Olah 3:1 (4, -6, 7, 9)

Slovenke so se dobro upirale favoriziranim Čehinjam
Že pred fanti so svojo prvo tekmo odigrala dekleta, z 1:3 so izgubila proti Češki, edino točko je prispevala Katarina Stražar. Kljub porazu so se Slovenke, ki jih čaka obračun z Ukrajino, prav v vseh dvobojih favoriziranim tekmicam odlično upirale.

Katarina Stražar. Foto: NTZS
Katarina Stražar. Foto: NTZS

"Šle smo na vse ali nič. Tudi postava je bila temu primerno postavljena: Katarina na enki, Lara na dvojki in Ana na trojki. Dekleta so pokazala res odlično igro in se čisto enakovredno merila s Čehinjami, ki so na svetovni lestvici veliko boljše od nas. Lahko rečem, da ni veliko manjkalo do zmage, da smo bile zelo blizu, in če bi se kakšna žogica obrnila v našo koristi, če bi nasprotnice imele kakšen 'pardon' manj, bi se veselile zmage. Kakor koli, zelo sem zadovoljna s prikazanim, ne smemo pozabiti, da smo ena izmed najmlajših ekip na tem EP-ju. Jutri nas čaka še tekma z Ukrajinkami, ki so po igri in tudi na papirju se močnejše od Čehinj, vendar verjamem, da bodo dekleta dala vse od sebe in prikazala odlično igro," je po dvoboju dejala Vesna Ojsteršek, selektorica slovenske ženske reprezentance.

V izločilne boje bodo napredovale le najboljše reprezentance iz vsake skupine.

Ženske:
ČEŠKA – SLOVENIJA 3:1
Katerina Tomanovska – Katarina Stražar 1:3 (-8, -6, 8, -6)
Hana Matelova – Lara Opeka 3:0 (9, 7, 10)
Zdena Blaškova – Ana Tofant 3:1 (-10, 4, 9, 10)
Hana Matelova – Katarina Stražar 3:1 (4, 9, -8, 9)