Darko Jorgić prvič igra na turnirju najboljših namiznoteniških igralcev z vseh celin. Foto: EPA
Darko Jorgić prvič igra na turnirju najboljših namiznoteniških igralcev z vseh celin. Foto: EPA

Oba nasprotnika Darka Jorgića, s katerima se je meril v skupini, sta na lestvici ITTF pred Hrastničanom, Nemec je 16., Nigerijec 20., Slovenec pa 34., kar pomeni, da je že izpolnil cilj, ki si ga je zadal pred tekmovanjem večine najboljših igralcev na svetu.

Jorgić se bo v osmini finala v soboto pomeril z drugim nosilcem in trikratnim svetovnim prvakom, Kitajcem Ma Longom.

Klubski kolega iz Saarbrückna Patrick Franziska, 16. igralec sveta, je popolnoma nadigral Jorgića s 4:0 (6, 5, 6, 6), 22-letni Zasavec ni imel možnosti, zato pa je boljšo igro pokazal proti Nigerijcu Quadriju Aruni.

Dvoboj je Jorgić odlično začel, v prvem nizu povedel s 5:0 in 7:1 in ga zanesljivo dobil. V drugem je s šestimi zaporednimi točkami izničil prednost tekmeca s 4:0, a mu nato ob koncu dopustil novo serijo, s tem pa tudi izenačenje.

Po tretjem nizu je kazalo, da se tehtnica obrača na stran Nigerijca, ki je izkoristil tretjo zaključno žogo. A ko je Slovenec dobil četrti izenačeni niz, je popolnoma zagospodaril za mizo in prišel do zmage, ki le dokazuje, da je že zelo blizu svetovnega vrha.

Jorgić: Proti Ma Longu bom samo užival
"Proti Franziski mi ni in ni steklo po načrtu. Nisem odigral, kot bi lahko in kot smo se dogovorili. Drugo tekmo sem se nekako zbral in jo taktično odigral veliko bolj pametno in kakovostno, tako da sem resnično vesel, da sem po dveh letošnjih porazih končno premagal Aruno. Za naprej lahko rečem le to, da bom igral sproščeno, kajti v dvoboju z enim najboljših igralcev na svetu, Ma Longom, lahko samo uživam in skušam prikazati svoj najboljši namizni tenis,"
je po novem uspehu dejal Jorgić.