Darko Jorgić je za zdaj svoje delo opravil z odliko. Foto: Reuters
Darko Jorgić je za zdaj svoje delo opravil z odliko. Foto: Reuters

23-letni Hrastničan je bil z Denijem Kožulom uspešen tudi v igri dvojic, v kateri sta v prvem krogu s 3:0 (7, 9, 8) premagala navezo iz Slonokoščene obale.

"Vesel sem, da sem na svetovnih prvenstvih prvič prišel čez drugi krog in se uvrstil med 32 najboljših na svetu. Lakatos je neugoden igralec, nazadnje sem ga premagal predlani v Kanadi. Nekako forma še ni tista prava, ampak je še vedno glava močna, zato zmagujem dokaj gladko. Še vedno se lovim v sami igri, vendar igram iz tekme v tekmo bolje in upam, da bom jutri prikazal že boljšo igro," je po zmagi nad tri leta starejšim Madžarom, 167. na svetovni lestvici, dejal Jorgić.

Skačkova še ni premagal
V tretjem krogu bo njegov nasprotnik izkušeni, 34-letni Rus Kiril Skačkov, trenutno na 53. mestu svetovne lestvice. "Skačkova do zdaj nisem še nikoli premagal, obakrat sem z njim izgubil. Gre za zelo agresivnega igralca, ki pobira žogice dokaj hitro, in z njim je dokaj neugodno igrati. Upam, da ga končno premagam in se prebijem v osmino finala. Spet bo pomembno, da bom močan v glavi, seveda pa bom moral prikazati še boljšo igro kot v prvih dveh krogih," je pred naslednjim dvobojem dejal 23. igralec na svetovni lestvici, ki bo s Skačkovom igral v petek ob 1.40 po srednjeevropskem času.

V drugem krogu moških dvojic proti varovancema Bojana Tokića
Čeprav Deni Kožul spet čuti bolečine v kolenu, zaradi česar je moral konec septembra in na začetku oktobra izpustiti ekipno evropsko prvenstvo v Romuniji, sta z Darkom Jorgićem dobro začela tekmovanje v igri dvojic. Proti igralcema iz Slonokoščene obale sta nekaj težav imela le v drugem nizu, v prvem in tretjem pa njuna zmaga ni bila vprašljiva. Veliko težje delo ju čaka v drugem krogu, saj bosta njuna nasprotnika Florent Lambiet in Martin Allegro, ki sta bila v prvem krogu prosta. Ob tem ne smemo pozabiti, da Belgijca vodi dolga leta najboljši slovenski igralec in štirikratni udeleženec olimpijskih iger Bojan Tokić.

"Čaka nas zanimiv obračun. Bojan naju seveda zelo dobro pozna, kar bo njuna prednost, pa tudi sicer gre za igralca, ki dvojice igrata zelo dobro in sta zelo uigrana. Veliko bo odvisno tudi od tega, kako bo z Denijevim kolenom in ali bova lahko dala svoj maksimum, da bi ju premagala," je o dvoboju drugega kroga proti belgijski dvojici dejal Jorgić.

Jorgić še ni zadovoljen s prebojem med najboljših 32