Darko Jorgić je na prestižnem turnirju nastopil izvrstno. Foto: EPA
Darko Jorgić je na prestižnem turnirju nastopil izvrstno. Foto: EPA

Nemški veteran, ki velja za najboljšega evropskega igralca zadnjih 20 let, je 21-letnega Hrastničana premagal s 4:1 (-8, 10, 5, 7, 9). Jorgić, trenutno 39. igralec sveta, je na svojem prvem tovrstnem turnirju v soboto najprej premagal legendarnega Belorusa Vladimirja Samsonova in Slovaka Yanga Wanga, oba s 4:1. Z istim rezultatom je začel tudi drugi dan turnirja, ko je ugnal svojega starega znanca iz mladinske kategorije, Hrvata Tomislava Pucarja.

Za nagrado ga je v finalu čakal sedemkratni evropski prvak v posamični konkurenci in nekdanji prvi igralec sveta, eden redkih igralcev, ki se lahko enakovredno kosa tudi s Kitajci. Jorgić je Bolla v nemški ligi že premagal, čeprav je z njim izgubil leta 2017 na ekipnem evropskem prvenstvu, pa je v dvoboj vstopil samozavestno. Prvi niz je brez posebnih težav dobil, zadeve pa so se mu začele podirati v drugem.

Jorgić presrečen z vrhunskimi predstavami

V njem je pred 2000 gledalci že izgubljal s 6:10, a je s štirimi točkami izid izenačil, nato pa je imel priložnost celo povesti, po atraktivni in dolgi izmenjavi točk je zgrešil forhend. Takoj zatem je storil še eno napako, izgubil drugi niz, nato pa padel v igri, kar je izkušeni, 38-letni Nemec izkoristil in še sedmič v karieri osvojil ta turnir.

"Vsekakor je to moj največji uspeh. Ta turnir je med igralci izredno cenjen, za nekatere pomeni celo več kot evropsko prvenstvo. Tu je zbranih 16 najboljših, organizacijsko je vse na visoki ravni, toda sam menim, da je evropsko prvenstvo le evropsko prvenstvo. Vsekakor pa upam, da mi bo nekoč uspelo osvojiti tako enega kot drugega. Tukaj mi največ pomeni zmaga proti legendarnemu Samsonovu, vedno pa je lepo premagati tudi Kitajca in tudi velikega tekmeca iz mlajših kategorij, ki tudi prodira proti samemu vrhu članske kategorije. Pa še ne maram tekem za tretje mesto, saj so pretežke za glavo," je povedal Jorgić, ki je poskrbel še za drugi fantastičen uspeh slovenskega namiznega tenisa v zadnjih 14 dneh, saj se je predtem na Portugalskem z ekipo uvrstil na olimpijske igre.