Anthony Joshua je bil v podrejenem položaju, nato pa je postajal vedno bolj samozavesten in je v sedmi rundi s tehničnim nokavtom končal dvoboj. Foto: Reuters
Anthony Joshua je bil v podrejenem položaju, nato pa je postajal vedno bolj samozavesten in je v sedmi rundi s tehničnim nokavtom končal dvoboj. Foto: Reuters

Joshua je pred 80 tisoč gledalci zmago nad 11 let starejšim Rusom slavil s tehničnim nokavtom v sedmi rundi, potem ko je bil Povetkin šest rund boljši nasprotnik. Noben Joshuev tekmec do zdaj še ni tako prevladoval, a je 28-letni Britanec v sedmi rundi po nizu sijajnih udarcev dočakal svojo priložnost in dvakrat na tla podrl nižjega ruskega tekmeca. Zmagoviti niz je podaljšal na 22 borb, od tega jih je 21 odločil z nokavtom, edini, ki je dvoboj z njim končal na nogah, je bil Joseph Parker marca letos.

Joshua je že drugič nastopil na Wembleyju. Pred dvema letoma je v angleškem hramu nogometa premagal Vladimirja Klička, s čimer je prišel do treh svetovnih naslovov, četrtega pa je dobil z zmago nad Josephom Parkerjem. Edini pas, ki mu zdaj še manjka, je naslov po različici WBC, ki ga v rokah drži Američan Deontay Wilder, ki se bo 1. decembra v Los Angelesu boril proti Tysonu Furyju. Prav Wilder naj bi bil njegov naslednji tekmec, predvidoma 13. aprila na Wembleyju. Joshua bi se moral že včeraj pomeriti z Wilderjem, da bi imel možnost postati nesporen težkokategorni svetovni prvak, a so pogajanja propadla, Wilder pa se bo zdaj boril s Furyjem v ZDA.

Za Povetkina, ki je bil leta 2016 suspendiran zaradi dveh zaporednih pozitivnih dopinških testov v enem letu, je bila to 36. borba in šele drugi poraz. Edini poraz prej je doživel pred petimi leti v Moskvi, ko je po enotni sodniški odločitvi izgubil proti Vladimirju Kličku.

Dvoboj Joshua - Povetkin je bil med drugim tudi obračun nekdanjih olimpijskih prvakov. Joshua je osvojil olimpijsko zlato na igrah v Londonu leta 2012, Povetkin pa je slavil leta 2004 v Atenah.