Jure Kozjek je stopnjeval svoje nastope in najboljše igre pokazal prav ob koncu. Foto: BZS
Jure Kozjek je stopnjeval svoje nastope in najboljše igre pokazal prav ob koncu. Foto: BZS

Kozjek je po uspešno oddelanem skupinskem delu kvalifikacij zablestel v izločilnih bojih, v katerih je v osmini finala v četrtek izločil Američana Giuseppeja Gadaleto, v petkovem četrtfinalu Nemca Miroslava Olujića, najboljše igre pa je prikazal ravno v sobotnem polfinalu in finalu. Dopoldne je strl odpor Argentinca Guillermeja Montemerla z 9:5, v popoldanski bitki za zlato pa je z 11:3 nadigral še Ćubelo.

"Razmišljal sem o tem, da moram narediti čim manj napak. Vedel sem, da Ćubele ne smem pustiti z vajeti. Hitro sem se ujel v bližanju in prišel do prednosti. Na srečo sem se izognil napeti končnici in osvojil četrto zlato v tej disciplini," je povedal Kozjek.

Selektor moške izbrane vrste Davor Janžič je bil razumljivo navdušen nad uspehom svojega varovanca. "Jureta lahko le pohvalim za prikazano. Izvrstno je zadeval in fantastično bližal ter povsem zasluženo osvojil zlato odličje. Čestitke tudi preostalim članicam in članom slovenske zasedbe," je pojasnil Janžič, ki je bil zadovoljen tudi z bronom Gregorja Severja in Tadeja Premruja v moških dvojicah ter bronom Premruja v mešanih dvojicah v navezi s Tadejo Petrič.

Ženska izbrana vrsta je osvojila bronasta odličja v ženskih dvojicah po zaslugi tretjega mesta Polone Zule in Tadeje Petrič ter Nine Volčina v hitrostnem zbijanju.