Peter Kauzer bo imel dve priložnosti za 2. olimpijsko medaljo. Foto: BoBo
Peter Kauzer bo imel dve priložnosti za 2. olimpijsko medaljo. Foto: BoBo

Sezona je bila sila kratka in nenavadna, a Peter Kauzer je dobil nov zagon, saj kariero namerava podaljšati do olimpijskih iger v Parizu 2024: "S tira me ni vrgla niti prestavitev olimpijskih iger. V bistvu mi je vseeno, če so jih preložili za eno leto. Za motivacijo se pri meni ni treba bati. Jaz uživam v tem, kar delam, imam zelo rad ta šport, na trening mi nikoli ni težko iti. Če ne drugega, skrbim za svoje zdravje. Sezona, kot je bila, mi ni spremenila nobenih načrtov, po njej se še bolj spogledujem z mislijo o nastopu na olimpijskih igrah leta 2024."

Sorodna novica Peter Kauzer v Tacnu drugi, Eva Terčelj četrta

Dvakrat drugi
Letošnjo sezono pa je ocenil: "Sezona je bila taka, kot je bila. Seveda bi si želel več kot le dve mednarodni tekmi, a na to nismo imeli vpliva. Na obeh tekmah sem bil drugi, želel sem si kakšno zmago, a tudi srebrni kolajni nista slab dosežek. Na evropskem prvenstvu v Pragi je bilo težko premagati Čehe, ki so tam trenirali ves čas, v Tacnu pa nisem izkoristil domačega terena, se v finalu mučil in se tudi tukaj moral zadovoljiti z drugim mestom."

Doma so bile postavitve lahke
"Konkurenca je bila nekoliko okrnjena. Vsaj na začetku pomladi vsi tudi nismo imeli enakovrednih možnosti za trening. Kajakaška zveza je naredila dobro, ko je organizirala slovenski pokal, da smo ohranjali malo tekmovalnega ritma. Seveda te tekme niso primerljive z mednarodnimi, kjer so že postavitve težje," je še dejal.

Najbrž bo ostal brez Avstralije
Letos bržkone ne bo odšel v Avstralijo na zimske priprave: "Avstralci ne dovolijo vstopa tujcem, zato bomo morali poiskati druge rešitve. Dogovarjam se za trening v Združenih arabskih emiratih, kjer naj bi bili v mehurčku in trenirali. Če od tega ne bo nič, mi ostane francoski Pau, kjer je pozimi tudi mogoče trenirati. Upam, da mi zime bo treba preživeti doma in vaditi v mrazu."