Peter Prevc je Valu 202 za dražbo podaril enega izmed svojih lanskih dresov.
Peter Prevc je Valu 202 za dražbo podaril enega izmed svojih lanskih dresov. "Lansko sezono sem naštel 12 dresov, od začetka zime do Planice. Ta, ki gre na dražbo, je deseti. Naredili smo ga sredi februarja, bil je aktualen za finski del. Je pa tiste barve, s katerim sem sklenil v Planici." Foto: Miha Merljak / MMC RTV Slovenija
Kopitar z golf turnirjem zaključil počitnice
Pogovor s Petrom Prevcem na Kopitarjevem dobrodelnem turnirju v golfu


Na dobrodelnem turnirju, ki se ga je udeležilo 80 tekmovalcev, so zbirali sredstva pod okriljem Ustanove Rdeča Žoga in bodo na pomoč priskočili Društvu rejnic celjske regije za letovanje otrok v Izoli, Centru za socialno delo Maribor, otrokom v rejništvu.

Pomagali bodo tudi Kulturno-športnemu društvu Hrušica pri gradnji večnamenskega športnega igrišča za mlade športnike in tiste, ki prihajajo iz socialno šibkejših družin. Zadnja štiri leta kapetanu Los Angeles Kingsov pri organizaciji pomaga tudi Joc Pečečnik.

Anže Kopitar je na Twitterju sporočil, da so na dobrodelnem turnirju zbrali rekordnih 62.064 evrov. Skupno so v šestih letih za dober namen prispevali že 200.000 evrov.

Treba je veliko vaditi, da igraš dobro
Prevc si je lani s suverenimi skoki pokoril vse tekmece, a v golfu je zgodba nekoliko drugačna. "Moram reči, da je šlo tako, kot sem vadil - slabo. Žogice ni prav daleč neslo, veter pa pri mojih udarcih ni imel čisto nič vpliva," je dejal v pogovoru za Val 202. Lani je prvič igral golf in se že uvrstil na stopničke. Šampion iz Dolenje vasi je priznal, da so za to zaslužni drugi. "Srečo imam, da naletim na dobro ekipo. Igra se tako, da se upošteva žogica najboljšega igralca. Od tistega žogico potem naprej 'tolčemo'. Slabši se lahko tako 'prišlepamo'. Mislim, da sem na skakalnici mirnejši, tukaj je več negotovosti. Od lanskega turnirja sem igral točno tri ure, in še to v tem zadnjem tednu, ko mi je voda začela zalivati grlo. Predvsem se pozna to. Kot pri vsakem športu je treba tudi tu veliko vaditi, da dobro igraš," je priznal.
Golf zanj psihično napornejši
Prevc je še priznal, da je golf zanj psihično napornejši od skokov. "Skoki mi razmeroma grejo, golf mi pa ne gre. Pri golfu imam še zmeraj veliko stvari v glavi in psihično je zame naporneje kot pred skokom," je dodal in še pojasnil, da je že osredotočen na novo sezono. "Fokus je na zimi oziroma kako bom jutri bolje skakal in kaj bom jutri naredil, da bom pozimi boljši. Na tem je poudarek že od sredine julija, ko sem prišel z zadnjega kompleta prostih dni. To moraš imeti v glavi, treba je biti osredotočen. Danes sem pa vseeno skoraj raje tukaj kot na Japonskem."

Nekaj utrinkov s 6. dobrodelnega turnirja na Bledu lahko zasledite v spodnji fotogaleriji.

Kopitar z golf turnirjem zaključil počitnice
Pogovor s Petrom Prevcem na Kopitarjevem dobrodelnem turnirju v golfu