Milan Krajnc je oktobra postal predsednik Vaterpolske zveze Slovenije. Foto: MMC RTV SLO
Milan Krajnc je oktobra postal predsednik Vaterpolske zveze Slovenije. Foto: MMC RTV SLO

Ptujski podjetnik, predsednik Vaterpolske zveze Slovenije in psihoterapevt, ki se ukvarja s kriznim vodenjem, je prepričan, da ima v boju z dozdajšnjim predsednikom Janezom Kocjančičem realne možnosti za zmago: "Imam jasno izdelan program, popolnoma drugačen pristop in veliko podporo večine zvez in športnikov. Tako, da niti ne razmišljam, da ne bi zmagal."

In kakšen je njegov pogled na razvoj športa? "Če naredim analizo zadnjih nekaj let razvoja športa, lahko vidim, da se je razvijal predvsem zaradi denarja. In če gledam naprej, kaj se bo zgodilo, ko bo denarja zmanjkalo? Zato vidim, da je potrebno v športu pričeti delati z drugačnim pristopom. Namreč šport lahko postane gospodarska panoga."

Celoten klepet s Kranjcem si preberite tukaj. Na tej povezavi pa je klepet s Kranjčevim protikandidatom Janezom Kocijančičem.

Boli, če te povozi avto, a še huje boli, če te čas
Kranjc je klepet zaključil z mislijo Frana Milčinskega Ježka: "Boli, če te povozi avto, a če te povozi čas, se bolečine ne da izmeriti". Ta citat po Kranjcu pove, da v zadnjem obdobju živimo v iluzijah in da je čas, da postanemo bolj realni. Več moramo biti v naravi, na svežem zraku in to naj bo vodilo za vso Slovenijo: "Potrebujemo nov cilj in svež veter".

Volitve bodo 7. decembra, Krajnčev protikandidat Kocijančič pa je na čelu Olimpijskega komiteja Slovenije že več kot 19 let.