Tjaša Kysselef je bila zelo zadovoljna s finalnima nastopoma v Kopru. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaša Kysselef je bila zelo zadovoljna s finalnima nastopoma v Kopru. Foto: www.alesfevzer.com
Odlični nastopi Kysselefove v Bonifiki
Kysselefova v Kopru peta na parterju

Kysselefova je v finalu na parterju še izboljšala svojo kvalifikacijsko oceno, po koncu sestave je prejela velik aplavz v Bonifiki, oba s trenerjem Andrejem Mavričem pa sta bila zadovoljna.

"Današnja vaja mi je bila veliko bolj všeč kot v kvalifikacijah. Z oceno sem zadovoljna, tudi z izvedbo. Nisem pričakovala, da mi bo uspelo tako lepo narediti, glede na to, da že četrti dan nastopam. Kamen se mi je odvalil od srca v soboto. To, da tekmujem v finalu na parterju, je zame bonus. Na parterju nisem obremenjena z izidom. Nisem napeta, samo uživam," je pojasnila Ljubljančanka.

Kysselefova je za svojo sestavo prejela oceno 12,400. Najboljša je bila Švicarka Giulia Steingruber z oceno 13,150, družbo na zmagovalnem odru sta ji delali Romunka Denisa Golgota (12,900) in Slovakinja Barbora Mokosova (12,650).

Petkovšek in Pegan podeljevala odličja
Na preostalih orodjih ni bilo Slovencev. Na preskoku je slavil Vietnamec Thanh Tung Le z oceno 14,600 pred Japoncem Takumijem Satom (14,475) in Švicarjem Benjaminom Gischardom (14,325). Na gredi je najbolj prepričala Nizozemka Celine van Gerner (13,500), druga je bila Švicarka Giulia Steinguber (13,450), tretja pa Romunka Denisa Golgota (13,250).

Najboljšim trem na bradlji je medalje podelil nekdanji slovenski šampion na tem orodju Mitja Petkovšek. Prvi je bil Vietnamec Phuong Thanh Dinh (14,950), drugi Romun Andrei Vasile Muntean (14,850), tretji pa Italijan Matteo Levantesi (14,400).

Na drogu je največ pokazal Japonec Takaaki Sugino (14,100), drugi je bil Audry Nin Reyes iz Dominikanske republike (14,050), tretji Brazilec Gustavo Polato (13,900), brez mesta na zmagovalnem odru pa je ostal nekdanji olimpijski in svetovni prvak, Nizozemec Epke Zonderland (13,850), ki je bil četrti. Najboljši trojici je kolajne izročil še drugi slovenski šampion Aljaž Pegan.

Odlični nastopi Kysselefove v Bonifiki
Kysselefova v Kopru peta na parterju