Odlični slovenski plavalec odhaja na novo delovno mesto v Dubrovnik. Foto: MMC RTV SLO
Odlični slovenski plavalec odhaja na novo delovno mesto v Dubrovnik. Foto: MMC RTV SLO

"V Dubrovniku nameravam ostati dalj časa in s tukajšnjimi plavalci narediti dober izid. Dogovorili smo se za eno leto. Sem sem prišel raziskat situacijo, tukaj so plavalci, ki obetajo, ki so bili že dobri (npr. Ivan Bilić, op. p.), pogoji za delo so fantastični, mladih je veliko in prostor za dobre rezultate je. Za natančno oceno pa potrebujem približno 14 dni, saj je to velik klub z veliko plavalci," je ob današnjem imenovanju na mesto trenerja dejal Petrič, ki je bil nazadnje eden izmed trenerjev pri Triglavu iz Kranja.
V bogati karieri je najbolj nepozaben trenutek doživel 10. septembra 1981, ko je v pokritem bazenu splitskega Poljuda na evropskem prvenstvu na 400 metrov prosto premagal velikega Vladimira Saljnikova.

Poleg Petriča v Jug tudi reprezentantka Šmidova
Ob Petriču je plavalni klub Jug okrepila tudi slovenska reprezentantka Tanja Šmid, ki je nastopila na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Londonu, na evropskem prvenstvu leta 2010 pa je na 200 metrov prsno osvojila odličje srebrnega leska. "Tanja je v Dubrovniku na dolgih pripravah, v Slovenijo se bo vračala zaradi šolskih obveznosti. Špela Bohinc pa bo tukaj morda štiri mesece na leto. Delo z njima bom nadaljeval, sicer pa smo v Sloveniji zamenjali klub in se pridružili ljubljanski Iliriji," je o delu s slovenskima reprezentantkama povedal Petrič, zadovoljen, da je prišel v sredino, kjer ima plavanje izredno veljavo.

S svojima varovankama, pridružil se bo še triglavan Emil Tahirović, se namerava Petrič v jesenskem obdobju udeležiti tudi tekem svetovnega pokala, novembra pa evropskega prvenstva v Franciji.