Peyton Manning bo prvič v 13 letih izpustil tekmo Lige NFL. Foto: Reuters
Peyton Manning bo prvič v 13 letih izpustil tekmo Lige NFL. Foto: Reuters

Manning, ki je leta 2007 Coltse popeljal do naslova prvaka, namreč še vedno okreva po operaciji vratu, ki jo je prestal maja letos. Na pripravah je bil večino časa odsoten, zagotovo pa mu je žal tudi zaradi tega, ker po številu zaporednih nastopov ne bo mogel prehiteti ali pa se vsaj še nekoliko približati rekorderju Brettu Favru (321 zaporednih nastopov). Kot kaže, se bo podajalec iz New Orleansa ustavil pri številki 227.

Manning zelo razočaran
"Ne da se opisati, kako sem razočaran, da ne bom mogel stopiti na igrišče in igrati," je dejal Peyton in dodal: "Najboljši del ameriškega nogometa je, da si na igrišču s svojimi soigralci." Manning je bil leta 1998 prvi izbran na naboru, svoj prvenec v Ligi NFL pa je doživel 6. septembra istega leta. "Težko mi bo sedeti ob igrišču, zavedajoč se, da ne morem pomagati svojim soigralcem in franšizi. Toda enostavno nisem še pripravljen in storil bom vse, da se čim prej vrnem," je sklenil 35-letnik.

Od aktivnih igralcev ameriškega nogometa lahko Manninga zdaj najprej ulovi njegov brat Eli (NY Giants), ki je od leta 2004 začel 110 tekem zapored.