V tekmovanju bo sodelovalo 12 ekip. Foto: MMC RTV SLO
V tekmovanju bo sodelovalo 12 ekip. Foto: MMC RTV SLO

"Nastopanje v ligi je v interesu slovenskega vaterpola in na koncu smo se dogovorili, da bo sodelovanje v ligi prevzel Maribor, saj gre za pomembno priložnost za mlade," je razložil vodja mariborske ekipe Robert Grubišić.

Maribor se je okrepil s petimi mladimi igralci iz Triglava. "Lani smo mi Triglavu posodili tri igralce, letos nam jih bodo oni pet. Naša želja sicer je, da bi čim več igrali z lastnimi vaterpolisti, a je naša ekipa zelo mlada," je še povedal Grubišić.

Glede pričakovanj so v Mariboru zadržani, saj so tekmeci tudi najmočnejši klubi na svetu iz Hrvaške in Črne gore. "Lahko trdim, da je to najmočnejša liga na svetu, a vsekakor je v tej ligi nekaj ekip, s katerimi se lahko kosamo in kjer bomo iskali svojo priložnost. Zadnje tekme v Zagrebu, nazadnje včeraj, so pokazale, da znamo igrati dober vaterpolo in katerega od tekmecev lahko tudi presenetimo," pred prvo tekmo še pravi prvi mož vaterpola iz mesta ob Dravi. V ligi letos sodeluje 12 ekip - osem hrvaških, tri črnogorske in AVK Branik Maribor.