Preostali športi
(3)
Proen Maribor
Mariborčani so potrdili premoč. V državnem prvenstvu imajo kar 13 točk naskoka pred Litijo. Foto: Drago Perko/futsal.si
Proen Maribor
Nogometaši Proena Maribor so drugič zapored osvojili pokal. Foto: www.alesfevzer.com
VIDEO
Futsal: Mariborčanom drug...

Dodaj v

Mariborčani drugič zapored pokalni zmagovalci

Fideršek junak tekme
5. marec 2017 ob 20:59
Podčetrtek - MMC RTV SLO

Nogometaši mariborskega Proena so letošnji zmagovalci Pokala Terme Olimia v dvoranskem nogometu. Na finalni tekmi zaključnega turnirja v Podčetrtku so premagali Bronx s Škofij s 6:2.

Junak zmage je bil s tremi goli Matej Fideršek. Mariborčani so zaradi kartona v polfinalu ostali brez ideologa igre Alena Fetića. Tudi zato so bile uvodne minute finala bolj po okusu Bronxov, ki so svojo premoč kronali z golom Slavena Radiškoviča. Na sceno je nato stopil Fideršek, okoli katerega se je danes vse vrtelo v taboru vijoličastih. Izenačil je na 1:1, po njegovi podaji je Kraljič v 11. minuti povišal na 1:2. V 14. minuti je Žiga Čeh zabil z 10-metrovke, akcijo vijoličastih je v 17. minuti za 1:4 sklenil Nermin Hasanbegovič. Po odbiti žogi je Nik Zajc znižal na 2:4, kar je bil tudi rezultat prvega polčasa.

V 27. minuti je mariborske navijače razveselil Fideršek z mojstrskim prostim strelom. Primorci so ob koncu poizkusili še z igralcem vratarjem v polju, a ni šlo. Dobili so še en gol - dosegel ga je kapetan prvakov Fideršek.

Bronx je v sobotnem polfinalu premagal Gorico s 4:1 (1:0), Proen Maribor pa po kazenskih strelih Sevnico s 4:2 (2:2, 0:0).

Največ pokalnih naslovov ima Litija, ki je devetkrat slavila v tem tekmovanju. Puntar in Oplast Kobarid sta zmagala po trikrat, Luvin Maribor in Proen Maribor po dvakrat, Celje, Gorica in Bronx Škofije pa po enkrat.


Izjave po tekmi:
Robert Grdović, trener Proen Maribora: "Vesel sem prve lovorike, ki sem jo osvojil kot trener v Sloveniji. V polfinalu smo imeli nekaj sreče. Danes smo dali vse do sebe, bili smo boljši. Ob kvaliteti je prišla do izraza tudi naša fizična pripravljenost.“

Dino Krivičič, trener KMN Bronx Škofije: "Čestitam fantom za preboj v finale, kjer pa smo izgubili. Čestitam tudi Mariborčanom za ponovitev naslova. Mi smo začeli super, tekma se je prelomila, ko smo dobili peti gol. Ta nas je pokopal.

Rok Grželj, igralec KMN Bronx Škofije: "Maribor je bil boljši tekmec. Mi smo jih skušali presenetiti s presingom. Sprva je še šlo, potem pa nam je pošla kondicija.“

Damir Puškar, vratar Proen Maribor: "Boljše smo pripravljeni kot Primorci. Vseh 40 minut lahko zdržimo tak tempo, strnili smo vrste, kljub poškodbam in kartonom smo prišli do naslova. Povsem zasluženo. Tudi zato, ker so Bronxom pošle moči, tehtnica se je nagnila v našo korist.“

Zaključni turnir, Podčetrtek

Finale:
PROEN MARIBOR - Bronx Škofije 6:2 (4:2)
Fideršek 7., 26., 39., Kraljič 11., Čeh 14./10-m, Hasanbegović 17.; Radišković 3., Zajc 18.


Polfinale:
BRONX ŠKOFIJE - Gorica Futsal klub 4:1 (1:0)

PROEN MARIBOR - Sevnica *4:2 (2:2, 0:0)
* - po kazenskih strelih

M. L.
Prijavi napako
Komentarji
Bivši uporabnik
# 05.03.2017 ob 22:42
Bronx, resno? :D
Model
# 05.03.2017 ob 21:44
Čestitke!!!
YonKippur
# 05.03.2017 ob 21:24
Vijolice so že začele cveteti....
Zelenjava pa gnije, gnije, gnije!
Bravo Proenovci.
Kazalo