Lastniki moštev so svoj dogovor sprejeli na sestanku v Atlanti. Foto: Reuters
Lastniki moštev so svoj dogovor sprejeli na sestanku v Atlanti. Foto: Reuters

Lastniki moštev v najmočnejši ligi v ameriškem nogometu so brez glasu proti (Oakland ni glasoval) sprejeli novo pogodbo, ki naj bi trajala do leta 2020. Nekatere izmed novosti so: novinci bodo podpisovali štiriletne pogodbe z možnostjo podaljšanja še za peto leto, salary cap naj bi prvo sezono znašal 120 milijonov dolarjev, igralci naj bi imeli krajše obveznosti po koncu sezone, na pripravljalnih kampih pa jim ne bi bilo treba igrati s "polnim kontaktom".

Roger Goodell: Čas spet za nogomet
"Upam, da bomo dogovor hitro končali in se spet lahko posvetili le nogometu," je optimističen komisar lige Roger Goodell. Podpis nove pogodbe bi pomenil, da bi se večmesečni "lock-out", ki je ustavil vsa dogajanja v ligi, le končal, s čimer bi se klubi lahko pripravili na novo sezono, ki se začenja čez slaba dva meseca.

Igralci še niso povsem preučili pogodbe
A klobčič rešitve se vendarle še ni dokončno odvil. Predstavniki igralcev so namreč v četrtek prejeli novo pogodbo, a se po dveurnem sestanku še niso odločili za podpis. "Lastniki so ratificirali svoje pogoje in nas nekako stisnili v kot. V teh dveh urah nismo imeli časa, da bi vse natančno prebrali. Moramo se prepričati, da je ta predlog res ustrezen," pa je povedal eden od predstavnikov igralcev Donte Stallworth in s tem med vrsticami napovedal, da bodo igralci prečesali besedilo, v upanju, da ni kje skrit kakšen člen, ki so ga lastniki želeli "podtakniti" v pogodbo.

Za uvod dvoboj zadnjih dveh prvakov
Prva tekma sezone naj bi se začela v drugem tednu septembra, ko naj bi branilec naslova Green Bay gostil New Orleans. Po prvotnem urniku naj bi se to zgodilo v četrtek, 8. septembra, nov predlog kolektivne pogodbe pa sicer navaja, da naj bi se vsaka sezona po novem začenjala ob sredah.