Janja Garnbret blesti tako v težavnostnem kot v balvanskem plezanju. Foto: www.alesfevzer.com
Janja Garnbret blesti tako v težavnostnem kot v balvanskem plezanju. Foto: www.alesfevzer.com
Garnbretova razred zase na Kitajskem

Druga je bila Britanka Shauna Coxsey, zmagovalka uvodne tekme v Švici in najboljša balvanska plezalka v pretekli sezoni, tretja pa japonska veteranka Akija Noguči.

18-letna Korošica, ki je nepremagljiva v težavnosti, je tako začela zmagovati še na balvanskih preizkušnjah. To je njena prva zmaga svetovnega pokala v tej zvrsti, potem ko je na uvodni tekmi (v Švici) osvojila šesto mesto.

"Moram reči, da je bila to prva bolder tekme, ki sem jo res 'odklajmbala', odplezala celotno tekmo tako, kot se pač za gre. Sem res 'ful' vesela, da sem končno tudi v finalu dala vse od sebe in da sem pokazala vse, kar imam. Nisem tega sploh pričakovala in zato sem res vesela, da se mi je vse sestavilo," je delala Garnbretova po prepričljivi zmagi: "Imela sem čisto glavo, plezala sem 'ful' sproščeno, res neverjetno mi je, kako sem plezala in da mi je uspelo ohraniti konstantno pripravljenost skozi celotno tekmo. Nisem si mislila, da bom skozi celotno tekmo vodilna in da ne bom popustila."

"Himno je vedno lepo poslušati, tako da sem se počutila 'ful fajn', sploh pa da sem zmagala v bolderjih, kar je bil za letos tudi moj cilj. Res je lepo," je še dejala Garnbretova, ki ima visoke cilje tudi v svoji paradni disciplini težavnosti in bo zaradi evropskega prvenstva v težavnosti konec junija izpustila balvansko tekmo v Indiji.

Katja Kadič je v polfinalu osvojila 11. mesto. Oba slovenska predstavnika v moški konkurenci sta tekmovanje končala že v kvalifikacijah. Jernej Kruder, ki je bil v Švici peti, je bil 39., Domen Škofic pa 41. med 77 tekmovalci.

Garnbretova razred zase na Kitajskem