Elisabeth Görgl sprva ni bila pretirano navdušena, ko je v cilju videla številko 3. Foto: Reuters
Elisabeth Görgl sprva ni bila pretirano navdušena, ko je v cilju videla številko 3. Foto: Reuters
Viktoria Rebensburg
Viktoria Rebensburg bo zlato staršema pokazala v svoji domovini. Foto: EPA

29-letnica je po bronu na smuku medaljo istega leska osvojila še v veleslalomu. Za zlato Viktorio Rebensburg je zaostala za 11 stotink in kljub medalji rahlo nezadovoljno zmajevala z glavo. Z drugim bronom je izenačila dosežek matere Traudl Hecher, ki je na igrah leta 1960 in 1964 osvojila bronasti medalji na smuku.

Od nezadovoljstva do malce boljše volje
"Mogoče imamo v naši družini bronasti gen," se je pošalila Avstrijka, nato pa resneje dodala: "Toda veliko raje bi osvojila zlato medaljo. Škoda, res ni veliko manjkalo. Ko sem najprej prišla v cilj sem si jezno dejala 'Pa ne bron'. Nato sem se malce umirila in sem spoznala, da je bron vendarle zadovoljiv. Kar nekaj vrhunskih smučark nima niti tega."

Nastop na veleslalomu si je morala izboriti
Elisabeth Görgl se je morala za olimpijski nastop krepko potruditi, saj je morala v internih kvalifikacijah najprej 'izločiti' Andreo Fischbacher, olimpijsko prvakinjo s superveleslaloma.

Zmagovalka se ni mogla veseliti s starši
Olimpijska prvakinja Viktoria Rebensburg pa se nekoliko nepričakovane zlate medalje ni mogla skupaj veseliti s staršema. Ta sta namreč zaradi letalskih povezav že zapustila Kanado. "Ni jima uspelo zamenjati kart, škoda. Prepričana pa sem, da sta presrečna," je povedala 20-letnica. Tekma bi morala biti po prvotnem programu končana v sredo, in ne v četrtek.

Pred štartom je bila povsem umirjena
Nemka se je na sam vrh povzpela po šestem izidu prve vožnje. "Ponoči sem ležala v postelji in premišljevala, da imam možnosti za medalji. Uspelo se mi je prepričati, da se moram pomiriti. Presenetljivo na štartu nisem bila prav nič živčna. Potrebovala sem dobro vožnjo, in to mi je tudi uspelo. Verjela sem, da lahko pridem do medalje, zlata pa si res nisem obetala," je povedala smučarka, ki je domovini prinesla osmo zlato medaljo v Vancouvru.