Veliki finale šprinta v klasični tehniki bo na sporedu ob 22.45. Foto: EPA
Veliki finale šprinta v klasični tehniki bo na sporedu ob 22.45. Foto: EPA
Jason Lamy Chappuis
Jason Lamy Chappuis je upravičil vlogo prvega favorita na nedeljski šprinterski tekmi nordijskih kombinatorcev. Foto: EPA
Didier Defago
Zmagovalca smuka Didiera Defaga pri Sports Illustratedu pred igrami niso videli na zmagovalnem odru. Foto: Reuters

Največji športni tednik v ZDA tradicionalno pred vsakimi olimpijskimi igrami predstavi svojo napoved nosilcev medalj v vseh disciplinah. V klasičnem šprintu je zlato "namenil" Majdičevi, srebro Justyni Kowalczyk, bron pa Aino Kaisi Saarinen.
28,6-odstotna uspešnost pri napovedih zmagovalcev
Izmed 21 disciplin, ki so jih v Vancouvru v štirih dneh že pospravili pod streho, je Sports Illustrated (SI) do zdaj pravilno napovedal šest dobitnikov zlate kolajne - nordijskega kombinatorca Jasona Lamyja Chappuisa iz Francije, hitrostna drsalca Svena Kramerja iz Nizozemske (5.000 m) in Martino Sablikovo iz Češke (3.000 m), umetnostna drsalca Šue Šen in Hongbo Džaa iz Kitajske (športni pari), sankačico Tatjano Hüfner iz Nemčije ter deskarko Maelle Ricker iz Kanade (kros).
Pri ženskem hitrostnem drsanju na 3.000 m in tekmovanju umetnostnih drsalcev med športnimi pari je "zadel" celo vse tri prejemnike odličij. Blizu je bil tudi pri preizkušnji deklet v hitrostnem drsanju na 500 m, kjer je pravilno napovedal nosilko bronaste kolajne, prvo- in drugouvrščeno tekmovalko pa je zamenjal.
Na prvi tekmi do medalje dve, ki sta bili na seznamu
Pri napovedi za prvo žensko tekaško preizkušnjo v Vancouvru, ponedeljkov tek na 10 km v prosti tehniki, je SI med prve tri uvrstil dve dejanski dobitnici kolajn, čeprav v nekoliko drugačnem vrstnem redu. Na prvo mesto je tako postavil Marit Björgen, ki je bila na koncu tretja, na drugo pa Charlotte Kalla, ki je zmagala. Dva nosilca medalj, samo ne na pravem mestu, je pravilno napovedal tudi pri skokih na srednji skakalnici (Schlierenzauer prvi, Ammann drugi; dejansko Ammann prvi, "Schlieri" tretji), moškem sankanju in tekmovanju akrobatskih smučark na grbinah.
Moški smuk primer povsem zgrešene napovedi
Zanimiv je tudi pogled na tekme, kjer je SI ustrelil popolnoma mimo. To se je zgodilo pri moškem smuku (Cuche, Osborne-Paradise, Janka; pravilno Defago, Svindal, Miller), obeh moških biatlonskih preizkušnjah, 15-kilometrskem teku za moške in deskarskem krosu za moške. V teh petih disciplinah je na prva tri mesta postavil povsem druge tekmovalce, kot so dejansko osvojili medalje.