Česar se Tina Maze dotakne, se spremeni v srebro. Foto: EPA
Česar se Tina Maze dotakne, se spremeni v srebro. Foto: EPA

Očitno je Kanada srečni kraj za slovenske športnike, saj je v bil predtem Matjaž Debelak edini športnik, ki se je z zimskih olimpijskih iger vrnil z dvema medaljama. To mu je uspelo prav v Calgaryju 1988, kjer je bil srebrn z ekipo in bronast na veliki skakalnici.

Pomagala je Juretova spodbuda
Srebrna Tina je z dvema medaljama seveda tudi najboljša slovenska alpska smučarja v zgodovini iger. Predtem sta po eno srebro osvojila Mateja Svet in Jure Franko. "Veliko mi je pomenilo, ko me je sem poklical Franko po superveleslalomu. Zaželel mi je, da še naprej odlično tekmujem in da domov prinesem še kakšno kolajno. To je bila prava spodbuda," je bila presrečna slovenska junakinja.

Tina Maze: "Prvič je le prvič"
"Stati na odru je enkraten občutek, ki ga ne bom nikoli pozabila. Uresničila sem svoje cilje, svoje življenjske sanje, zdaj bom res lahko šla zadovoljna domov. Vseeno pa je občutek vendarle drugačen. Prvič je le prvič. Danes vem, da sem zgrešila zmago le za štiri stotinke, čeprav vem, da sem na težki tekmi kljub temu naredila nekaj velikega. S tem bom pisala slovensko zgodovino, tega se dobro zavedam," je z drugo medaljo v roki pripovedovala 26-letnica.

Slovenska zastava ima tri zvezdice
Je to končna bera ali si Tina Maze obeta medaljo tudi na zadnji tekmi - današnjem slalomu. Korošica odgovarja na simbolen način: "Slovenska zastava ima tri zvezdice, želim si jih tudi jaz."