Anjo Osterman (levo) je desetinka ločila od finala na 200 metrov. Foto: Nina Jelenc
Anjo Osterman (levo) je desetinka ločila od finala na 200 metrov. Foto: Nina Jelenc
Zakrajšek deveti na 1000 metrov v Beogradu

Ostermanova je v drugem polfinalu za desetinko osvojila nehvaležno četrto mesto, med najboljših devet pa so vodila zgolj prva tri mesta iz vsakega polfinala.

"Raje bi videla, da bi bilo vse skupaj obratno, torej, da bi najprej rekli, da sem četrta in bi potem bila tretja. Ampak to je 200 metrov, to je šport. Vse tekmovalke so zelo hitre, vse smo zelo izenačene, od finala pa te ločijo le stotinke. Na tem prvenstvu me spremljajo četrta mesta, kar pa pomeni, da sem le v finalu B. Vem, da sem sposobna za veliki finale, tako da me finale B sploh ne motivira, ta četrta mesta ne vodijo nikamor," je dejala Ostermanova.

V cilju dolgo ni vedela, katera je, saj je uradni napovedovalec na podlagi prvih rezultatov Primorko razglasil za tretjo, šele nato so uradni rezultati razkrili, da je bila četrta. "Vse je tako blizu skupaj, da je treba večkrat preveriti, po neuradnih rezultatih sem bila najprej tretja. Jutri je nov dan, poskusila bom dati vse od sebe. Pot do svetovnega prvenstva je še dolga in imam še veliko prostora za napredek," je povedala Primorka.

Ostermanovo v nedeljo čakata dva nastopa v finalu B, poleg najkrajše discipline na 200 metrov tudi disciplina na 500 metrov.

V finalu B tudi Blaževič
V finalu B bo na 500 metrov veslal tudi Simon Blaževič, ki je bil danes na 200 metrov prepočasen za preboj v finale B, saj je v drugem polfinalu osvojil osmo mesto, za finale B pa bi moral biti vsaj šesti.

"Ni se izšlo, a nisem razočaran, saj ne veslam veliko na 200 metrov, pač pa na daljše razdalje. Jutri me tako čaka finale B na 500 metrov, kjer bom dal vse od sebe in se skušal uvrstiti v prvo polovico," pa je po tekmi dejal Blažič.

V finalu discipline 5.000 metrov bo v nedeljo veslal še tretji slovenski reprezentant Jošt Zakrajšek, ki je danes osvojil deveto mesto v disciplini na 1.000 metrov.

Fabčič želi na paraolimpijado 2020
Slovenski parakajakaš Dejan Fabčič je v kategoriji KL2 v polfinalu zasedel šesto mesto in tako v nedeljo ne bo več nastopil, saj bodo prireditelji zaradi 18 tekmovalcev v konkurenci izpeljali le veliki finale najhitrejših devetih.

"V bistvu sem zadovoljen z uvrstitvijo, glede na to, kako je šla celotna sezona. V polfinalu sem izčrpal zadnje atome moči, dal vse od sebe, da bi mi uspelo priti v finale A. Malo je zmanjkalo, a tudi 10. mesto je zame dober rezultat. Letos je to evropsko prvenstvo moja glavna tekma, želel sem biti zraven, da vidim, da še zmorem. Konkurenca je šla zelo naprej, veliko je novih tekmovalcev, tako da bo treba trdo delati za kaj več," pa je povedal Fabčič, ki ne skriva, da se želi uvrstiti tudi na paraolimpijske igre v Tokio 2020.

Zakrajšek deveti na 1000 metrov v Beogradu