Kristjan Čujec in soigralci so naredili prvi korak proti novemu naslovu prvaka. Foto: NZS
Kristjan Čujec in soigralci so naredili prvi korak proti novemu naslovu prvaka. Foto: NZS

V finale sta se uvrstili vodilni ekipi lige po rednem delu. Dobovec je zasedel prvo mesto, dobil prednost domačega terena in jo na prvi tekmi izkoristil. Gostitelji so nastopili v popolni zasedbi, povsem je okreval tudi Kristjan Čujec. Gostje so prišli v Obsotelje brez Toda Ciuhe in Jureta Subana.

Finale se je začel po načrtih gostiteljev. Patrik Pasariček je v 6. minuti prvič premagal Nejca Berzelaka, ki se je potem izkazal v 8. minuti. Gostje so izenačili v 11. minuti. Po podaji s kota je do žoge prišel Berzelak, ki je pomeril, žoga se je odbila, od nje pa je v skoku prišel Jandrić in zadel za 1:1.

Dobovec do odločilne prednosti že do odmora
Odgovor domačinov je bil silovit. Pasariček je v isti minuti, ko je Siliko izenačil, po podaji iz kota izkoristil premalo odločnosti v gostujoči vrsti in zadel za 2:1. V naslednji minuti je Kristjan Čujec povišal na 3:1, Klemen Duščak v 19. pa že na 4:1, Dobovec pa je šel na odmor z naskokom 5:1, gol je dosegel Echavarria.

Siliko je podjetneje začel 2. polčas, a se razmerje moči ni menjalo. Pasariček je dosegel še svoj tretji gol, poraz pa je omilil Marko Mohorič. Dobovec je ob tem še trikrat stresel okvir vrat, gostje enkrat.

Morina se je malce bal uvodne tekme
"Od začetka smo nadzirali tekmo. Bili smo ekipa, ki je iskala gol. Ob polčasu smo vodili 5:1 in nekako rešili dilemo zmagovalca tekme. Veseli me, da smo tudi ob vodstvu 5:1 ustvarjali nove priložnosti in finale odprli na najboljši način. Malce sem se bal tekme, ker je bil Siliko v tekmovalnem ritmu, mi ne,“ je po tekmi povedal trener Dobovca Kujtim Morina.

Simeunović: Dolgo nas že niso tako nadigrali
"Imeli smo željo, začetek finalne serije ni bil slab. A v nadaljevanju ni bilo dobro. Na igrišču je bila danes le ena ekipa. To je bil Dobovec, ki je bil boljši v vseh elementih igre, pokazal je tudi več želje in volje. Ni kaj veliko povedati. Nadigrali so nas, čestitam jim. Dolgo nas že niso tako nadigrali. Veliko golov smo dobili, veliko priložnosti so si ustvarili," je dodal trener Silika Mile Simeunovič.

To je bila 19. medsebojna tekma v 1. SFL. Dobovec se je veselil 13. zmage, Siliko ima eno, pet tekem se je končalo z remijem.


Finale, prva tekma:
DOBOVEC - SILIKO VRHNIKA 1:0
6:2 (5:1)
Pasariček 6., 11., 26., Čujec 12., Duščak 19., Echavarria 20:; Jandrić 11., Mohorič 36.

Druga tekma, četrtek ob 20.00:
SILIKO VRHNIKA - DOBOVEC

Tretja tekma, petek, 26. maja, ob 20.00:
DOBOVEC - SILIKO VRHNIKA

Izid v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na tri zmage.