Paul Delgado zatrjuje, da bo šampionski pas odnesel s seboj. Foto: MMC RTV SLO
Paul Delgado zatrjuje, da bo šampionski pas odnesel s seboj. Foto: MMC RTV SLO
Paul Delgado o obračunu z Dejanom Zavcem

Delgado si je namreč vzdevek nadel po Janezovem evangeliju, ki govori o resnici in laži. "Resnica te osvobodi. Ni pomembno, kaj ljudje govorijo o tebi, na koncu dneva moraš vedeti, kaj je resnica," je za MMC razglabljal 34-letni Američan.

Zavec ne more plesati z menoj
Prepričan je, da bo v petek premagal Zavca. Meni, da sta njegova največja aduta spretnost in hitrost. "Zavec mi ne more slediti, ne more plesati z menoj. Videl sem tri videoposnetke njegovih bojev in videl sem enake stvari. Boksa naravnost, nič posebnega. Nič takšnega mi ne more pokazati, kar bi bilo zame novo. Zmagal bom gladko, ne vem pa še, ali z nokavtom ali po 12 rundah," je samozavesten Delgado, ki računa tudi na to, da bo dobro unovčil "dodatnih" 6 centimetrov, kolikor je višji od Ptujčana (178:172 cm).

Le 4 porazi namesto 9?
Njegova statistika je slabša kot Zavčeva, saj je na 34 dvobojih izgubil kar 9-krat. A Delgado trdi, da je bil v vsaj polovici izmed teh primerov okraden: "Rekel bi, da sem zares izgubil štiri obračune, pri čemer je treba dodati, da sem boksal proti nekaterim najboljšim na svetu. Ti porazi me niso dotolkli, ampak so me naredili še močnejšega." Američan je dobil vseh 5 dvobojev v letu 2010. Nazadnje je 3. decembra premagal rojaka Chrisa Graya. Zadnji poraz mu je maja 2009 zadal Kazahstanec Vitalij Demjanenko.

Delgado je pred tremi leti prenehal delati kot elektroinženir in se povsem posvetil boksarski karieri. V Atlanti je tudi lastnik telovadnice Delgado boxing, kjer trenira mlade boksarje.

Paul Delgado o obračunu z Dejanom Zavcem