Po kvalifikacijah si prvo mesto delita Šved Hannes Puman in Švicar Sascha Lehmann, ki sta edina splezala od prvega do zadnjega oprimka za osvojena vrhova v obeh kvalifikacijskih smereh.

Anže Peharc se je s sedmim izidom kvalifikacij prebil v polfinale. Foto: www.alesfevzer.com
Anže Peharc se je s sedmim izidom kvalifikacij prebil v polfinale. Foto: www.alesfevzer.com

Peharc, ki je v ponedeljek na sedmem mestu ostal brez finala balvanov, finalni krog je zgrešil za eno mesto, si je še na drugi tekmi zapored priboril nastop v polfinalu. Tržičan je v prvi kvalifikacijski smeri dosegel višino 36+, v drugi pa 33+ za skupno sedmo mesto kvalifikacij.

Kruder ob polfinale zaradi enega giba
Medtem ko je v ponedeljek Peharc ostal brez finala zaradi enega poskusa, pa je tokrat Kruder polfinalno normo zapravil zaradi enega giba. Čeh Stepan Potuček je v polfinale napredoval z višinama 27+ in 30+, kar je zadoščalo za 26. mesto, torej zadnjo polfinalno vstopnico. Kruder pa je dosegel višini 26+ in 30+ in je tekmovanje v težavnosti sklenil na 28. mestu, dve mesti pod polfinalom.

Polfinale in finale v težavnosti bosta v sredo, v četrtek sledi prost dan, nato pa bosta petek in sobota v znamenju zadnje discipline na prvenstvu, in sicer kombinacije, najprej kvalifikacij in nato še velikega finala, po katerem bosta znana tudi dobitnika zadnjih dveh evropskih vstopnic za olimpijske igre v Tokiu prihodnje leto. Zadnji olimpijski vozovnici bosta dobila najboljši Evropejec in najboljša Evropejka.

Garnbretova in Kramplova že na OI v Tokiu
Janja Garnbret
in Mia Krampl sta že lani uspešno dosegli obe slovenski ženski olimpijski kvoti, slovenska kandidata za moško olimpijsko normo pa sta Peharc in Kruder, ki je lani v dodatnih olimpijskih kvalifikacijah v Toulousu ostal praznih rok.

Kruder je v ponedeljek kot prvi Slovenec v moški konkurenci postal evropski prvak v balvanskem plezanju.