Mitjo Petkovška in reprezentančne kolege med 30. septembrom in 6. oktobrom čaka svetovno prvenstvo v belgijskem Antwerpnu. Foto: BoBo
Mitjo Petkovška in reprezentančne kolege med 30. septembrom in 6. oktobrom čaka svetovno prvenstvo v belgijskem Antwerpnu. Foto: BoBo

očaji.

Petkovšek je v finalu prvič izvajal sestavo z izhodiščem 16,700 točke. Prejel je oceno 15,300.

Petkovšek ima težave z mastnimi rokami
"Danes mi je uspela druga tako težka vaja v življenju, ena mi je prejšnji teden na treningu, tako da sem zelo vesel. A vedno imam iste težave. Četudi pridem dobro skozi tehnično najzahtevnejši del sestave, imam potem težave, ker imam že povsem mokre, mastne roke in težko naredim zadnji toč z obratom. To je najbolj tvegan del vaje, a upam, da bom imel s tem vedno manj težav," je bil po uspešnem nastopu vesel Petkovšek. Alen Dimic je z oceno 14,550 končal na četrtem mestu.

Bertoncelj: Vaja je bila packarija
Na konju z ročaji tretji Bertoncelj je prejel oceno 14,650. "Vaja je bila sicer velika packarija, ampak v tej fazi priprav, kot sem trenutno, je najpomembneje, da sem prišel do konca vaje. Ne morem biti nezadovoljen niti z oceno, saj sem naredil vsaj za eno točko manjših napak. Ko bom te odpravil, in vem, da jih bom, bo ocena že zelo lepa. Na tej tekmi sem videl, da imam dovolj moči za celo vajo in da če se res zberem, lahko res lepo telovadim," je po nastopu dejal Bertoncelj, ki se zaveda, da je bilo treba preizkusiti težjo vajo, da je dobil prave tekmovalne občutke.

Rok Klavora je bil v finalu parterja četrti (14,700), na preskoku pa peti (13,800). Naslednji konec tedna (13.-15. september) bo tekma svetovnega pokala v Osijeku.