Mitja Petkovšek je premagal vse tekmece in sodnike. Foto: EPA
Mitja Petkovšek je premagal vse tekmece in sodnike. Foto: EPA
Aljaž Pegan
Aljaž Pegan je po slabših občutkih na treningu zablestel na tekmi. Foto: RTV SLO

"Počutim se kot v sanjah. Še zdaj ne morem dobro verjeti, kaj se mi je posrečilo! Zdaj le še upam, da se ne bomo jutri vsi skupaj zbudili in bo treba spet na tekmo. Lepo sem telovadil in ko sem pristal, sem pomislil, da bi to lahko bila kolajna. Nekaj trenutkov pozneje pa je prišel pravi šok: ocena 9,7 točke. Kaj?! mi je rojilo po glavi," je dejal Petkovšek.

Vse je bilo pripravljeno za olimpijskega prvaka Gončarova, ki pa sestave ni naredil. Zdaj sem šele videl, kako je pomembno, da vajo narediš brez napak. Zmaga je le še toliko bolj prijetna. Dejstvo je, da sem tokrat zmagal povsem sam, brez sodnikov!"

Aljaž Pegan je kronal izjemno kariero z naslovom svetovnega prvaka na drogu. V Melbournu je imel kar nekaj težav.

"Na jutranjem treningu mi sploh nič ni šlo od rok, spustov nisem povezal niti na opoldanskem. Takoj ko sem pristal, sem si rekel, da bi tole lahko bilo za kolajno. Šele zatem, ko so sodniki objavili oceno, sem verjel, da sem končno le
zmagal
," je vtise strnil Pegan, ki je nastopil kot zadnji.

Saj nisem iz kamna. Za to sem garal dolgih 25 let in velikokrat sem bil že zelo blizu, nato pa ostal praznih rok. To je največ, kar se da osvojiti, je bil zadovoljen Pegan, ki je komaj skrival solze sreče.

1. januarja 2006 bo začel veljati novi pravilnik. Pegan še ni misli prenehati s tekmovanjem. "Seveda bom še tekmoval. Očitno sem kot staro vino, starejši sem, boljši sem. Nov pravilnik je le še dodaten izziv! Moje gimnastično znanje je precej široko, saj sem preživel že nekaj menjav pravilnika in se kljub temu obdržal v vrhu," je povedal 31-letni telovadec ŠD Trnovo.