19-letna Sara Isakovič je potrdila, da je šampionka največjega 'kalibra'. Foto: Reuters
19-letna Sara Isakovič je potrdila, da je šampionka največjega 'kalibra'. Foto: Reuters
Plavalna odprava prišla domov

Isakovičeva še vedno ni dojela velikega uspeha: "Pred olimpijskimi igrami sem pravočasno dobila veliko spodbudo za delo. Rada bi se zahvalila staršem, ki so mi vseskozi stali ob strani, pa tudi trenerju Mihu Potočniku, s katerim vseskozi garava." Blejka je dodala, da je zadovoljna tudi z preostalimi finalnimi nastopi in državnimi rekordi.

Tudi Mankoč se je zahvalil družini in trenerju, nato pa nadaljeval: "Vesel sem, da po višinskih pripravah nisem padel v višinsko luknjo. Letos sem začel s treningi v Kranju, prvič imam normalne pogoje, stanje v Ljubljani vsi poznamo, in uspehi so prišli. S takimi pogoji bi tudi prej dosegel še več vidnih uvrstitev."

Mancevič: Peter je dobro prestrašil tekmece
Z Mankočevim uspehom je bil zelo zadovoljen tudi trener Dimitrij Mancevič: "Peter je nastopil taktično in neobrit, z brado in ne v povsem vrhunski formi. Mislim, da je svoje tekmece temeljito prestrašil. Jaz vem, koliko lahko plava, Peter ve in tudi tekmeci vedo. Zdaj imamo lepo psihološko prednost." Mancevič pa je obenem izrazil tudi željo, da se razmere za plavalce še izboljšajo, zato pričakuje, da bo Olimpijski komite Slovenije v Pekingu priskrbel psihologa. Poleg tega je Plavalno zvezo Slovenije pozval, da poskrbi za enakovredno opremo: "Speedo je februarja predstavil nove kopalke in od takrat je padlo 17 svetovnih rekordov, 16 v novi opremi. Tudi material bo odločal na največjih tekmah."

Prosen: Reprezentanti presegli pričakovanja
Predsednik Plavalne zveze Jure Prosen je presodil, da je reprezentanca presegla cilje: "Sari in Petru čestitam iz srca. Pričakovali smo medaljo, vendar ne zlate in srebrne. Verjamem, da sta bili dosegljivi celo dve, če bi Peter nastopil v stoodstotni formi in verjamem, da mu bo to uspelo, ko se bo za to disciplino in tovrstno prvenstvo res pripravil."

A. V.

Plavalna odprava prišla domov