Bo vrnitev starih dresov pomenila upočasnitev v doseganju svetovnih rekordov? Foto: EPA
Bo vrnitev starih dresov pomenila upočasnitev v doseganju svetovnih rekordov? Foto: EPA
Odslej le kopalke iz tkanine

Predlog so podale ZDA, podprla pa ga je tudi slovenska delegacija. Z novim pravilom bodo moške kopalke z dolžino omejene od pasu do kolen, ženske pa bodo lahko imele naramnice, spodnji del pa bo prav tako omejen z dolžino do kolen.

Petrič: "Intersi sponzorjev ne morejo biti nad intersi športa"
"Letos smo se več kot o plavanju pogovarjali o kopalkah. Prav zato nas je večina z veseljem podprla ameriški predlog. Vemo, da so sponzorji pomembni, a njihovi interesi ne smejo biti nad interesi športa, v zadnjem letu pa se je prav zaradi tega pojavila velika zmeda in FINA je bila deležna številnih kritik," je odločitev komentiral predsednik Plavalne zveze Slovenije Darjan Petrič.

FINA je s svojo politiko glede športne opreme letos povzročila veliko zmedo, za dodatno pa poskrbela spomladi z novimi pravili, spiski dovoljenih kopalk in novimi roki za dopolnitve ter končnim dovoljenjem za skoraj vso predlagano opremo.

Plavalci pozdravili odločitev
Odločitev so pozdravili številni plavalci, med njimi vsi najboljši slovenski ter najboljši plavalec na svetu Michael Phelps.

Urugvajec na čelu FINE
V Rimu so tudi izvolili novega predsednika Mednarodne plavalne zveze. To je postal Urugvajec Julio Maglione, njegov mandat bo trajal štiri leta. Njegov predhodnik Alžirec Mustafa Larfaoui je postal dosmrtni častni predsednik.

Odslej le kopalke iz tkanine