Stuart Appleby je bil zmagi na največjih turnirjih še najbliže leta 2002, ko je OP Britanije končal na drugem mestu. Foto: EPA
Stuart Appleby je bil zmagi na največjih turnirjih še najbliže leta 2002, ko je OP Britanije končal na drugem mestu. Foto: EPA
Tiger Woods
Tiger Woods ima na velikih turnirjih še najmanj uspeha prav na US Opnu, kjer je zmagal 'le' dvakrat (2000 in 2002). Foto: EPA

Appleby je drugi dan na igrišču Torrey Pines v San Diegu odigral s 70 udarci, kar je par pod igriščem. Po dveh dneh ima skupaj tri udarce pod igriščem. 37-letnik si je vodstvo zagotovil z birdijem (udarec pod parom luknje) v povsem zadnji luknji in tako lovi svoj prvi major v karieri.

Trojica zelo blizu
Drugo mesto si delijo Američana Rocco Mediate in Tiger Woods ter Šved Robert Karlsson, ki so za prvih 36 lukenj potrebovali le udarec več, torej 140 udarcev, kar je dva udarca pod parom igrišča.

Woods odigral sanjsko drugo polovico igrišča
Posebno mesto si zasluži najboljši golfist na svetu Tiger Woods, ki je nastopil prvič po operaciji kolena. Prvi dan je končal s parom nad igriščem. Drugi dan je začel slabo, saj je po prvi polovici padel na tri udarce nad parom igrišča, drugo polovico pa je odigral izjemno, saj mu je na devetih luknjah uspelo kar pet birdijev, s čimer se je prebil na 2. mesto.

Upal le na par igrišča
"Danes sem se skušal le nekako izvleči in priti vsaj na par igrišča. Nato mi je uspelo nekaj res dobrih udarcev, spet sem v igri," je bil zadovoljen 32-letnik, ki lovi svoj 14. major v karieri. Pred njim je le legendarni Jack Nicklaus, ki ima 18 lovorik z največjih štirih turnirjev.

Konec za branilca naslova
Meja za igranje v zadnjih dveh dneh turnirja je bila 149 udarcev (7 nad parom igrišča). Med golfisti, ki so že končali turnir, so branilec naslova Argentinec Angel Cabrera (155) in Britanec Colin Montgomerie (156).

S. J.