Sašo Bertoncelj je osvojil skupno drugo mesto. Foto: www.alesfevzer.com
Sašo Bertoncelj je osvojil skupno drugo mesto. Foto: www.alesfevzer.com
Gimnastični objekt v Bakuju jemlje dih
Evropske igre: Bertoncelj zanesljivo v finale

V polfinalu svoje skupine je zasedla tretje mesto in se prebila v polje deveterice, ki se bo borila za medalje. Brez finala so ostali kajakaš Jošt Zakrajšek ter dvojec Alan Appollonio/Simon Blažević. Oba slovenska čolna sta osvojila sedmi mesti.

Prikazala je dobri vožnji
"Zelo sem zadovoljna. Prikazala sem dve dobri vožnji. V prvi sem malo varčevala z močmi, saj je bil polfinale na sporedu že dve uri in pol kasneje, v drugo pa sem dala vse od sebe, bila blizu prvi in upam, da mi je ostalo še nekaj rezerve za finale," je po današnjem dnevu dejala Ponomarenko Janićeva, ki jo že v ponedeljek čaka nastop na 200-metrski razdalji. "V obeh disciplinah mi gre dobro. Upam, da bo na 200 metrov podobno."

Bertoncelj skupno drugi
Znana je tudi končna uvrstitev telovadca Saša Bertonclja na konju z ročaji. Škofjeločan je z oceno 15,166 točke osvojil drugo mesto, najboljši je bil Azerbajdžanec Oleg Stepko z oceno 15,333, tretji je bil Rus David Beljavski 14,800, v finale pa so se uvrstili še Britanec Brinn Bevan, Ukrajinec Oleg Vernjajev in Slovak Slavomir Michanak.

Kuharja zagrabilo v križu
Slovenski tabor na premiernih evropskih igrah v Azerbajdžanu pa je tudi drugi dan tekmovanja začel s porazom. Rokoborec Jure Kuhar je v uvodnem nastopu izgubil proti Francozu Evriku Nikoghosyanu z 0:4. Tekmovanja je bilo zanj konec po tem, ko je Francoza v naslednjem krogu ugnal Rus Čingiz Labazanov. "Na žalost me je Francoz dobil na met, nato pa kontroliral borbo do konca. Letos na veliki nagradi v Zagrebu, ko sem bil drugi, je bil za mano, a je izredno kakovosten in za prvo borbo bi si želel drugega tekmeca. Poskušal sem vse, nato me je zagrabilo še v križu in ni šlo," je po tekmi povedal Kuhar, ki se bo zdaj pripravljal na septembrsko svetovno prvenstvo v Las Vegasu, ki bo štelo tudi kot prvo kvalifikacijsko tekmovanje za olimpijske igre v Rio de Janeiru.

Dornik dosegel želeno uvrstitev
Triatlonec Domen Dornik je osvojil 29. mesto. Za zmagovalcem, Britancem Gordonom Bensonom, je zaostal za dobrih pet minut. "To je moja prva tekma na najvišji ravni in dosegel sem želeno uvrstitev v prvo polovico. Vesel sem, da sem po plavanju prišel do kolesa v prvi skupini, tudi na kolesu mi je šlo dobro, čeprav se mi je zlomil sedež, a sem to odmislil, v teku pa se pozna, da še nimam dovolj izkušenj in tudi treninga. Za prvo tekmo je to zame vseeno super," je povedal 23-letni tekmovalec iz Trbovelj, ki si je kot prvi glavni cilj v karieri postavil nastop na olimpijskih igrah leta 2020 v Tokiu.

V ponedeljek ima slovenski tabor najmanjše število prijavljenih športnikov. Ob Ponomarenko Janićevi bo nastopila le še telovadka Saša Golob v kvalifikacijah na parterju.

Gimnastični objekt v Bakuju jemlje dih
Evropske igre: Bertoncelj zanesljivo v finale