Na današnji preizkušnji je za dve sekundi in pol prehitela siceršnjo kolegico v dvojcu Anjo Osterman, na tretje mesto pa je znova priveslala Mia Medved.

Ponomarenko Janićeva je slavila tudi včeraj na najbolj pričakovani tekmi dneva. V finalu kajakašic na 200 metrov je premagala Ostermanovo.

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman, ki na mednarodni sceni navdušujeta z rezultati v dvojcu, sta bili na državnem prvenstvu v Murski Soboti tekmici, saj prihajata iz različnih primorskih klubov. Foto: www.alesfevzer.com
Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman, ki na mednarodni sceni navdušujeta z rezultati v dvojcu, sta bili na državnem prvenstvu v Murski Soboti tekmici, saj prihajata iz različnih primorskih klubov. Foto: www.alesfevzer.com

Zelo tesen je bil moški kajakaški finale na 500 metrov, kjer je Rok Šmit za 22 stotink sekunde ugnal Jošta Zakrajška, na tretje mesto pa je priveslal Miha Fartek.

V kanuju je tako kot na 200 metrov zmagal Dejan Jakomin, pred Majem Oštrbenkom in Nejcem Gradiškom.

V konkurenci kajakaških dvojcev na 200 metrov sta bila brez prave konkurence Rok Šmit in Miha Fartek. Bohinjska naveza je bila več kot šest sekund hitrejša od Mateja Ivančiča in Mateja Madruše, na tretje mesto pa sta priveslala Jakob Stanič in Matija Preskar.

Foto: Nina Jelenc
Foto: Nina Jelenc

V ženski konkurenci dvojcev na 200 metrov sta si naslov državnih prvakinj priveslali Mia Medved in Eva Jeklin pred Nejo Vodopivec in Melanie Schembri Waite ter Brino Novak in Tjašo Flegar.

Na 1000 metrov sta bila med dvojci najhitrejša Anže Urankar in Simon Oven, druga sta bila Alen Mugerli in Jan Černe, tretja pa Anže Pikon in Andraž Korošec. Med kajakašicami sta na 1000 m zmagali sestri Manca in Tjaša Mikelj pred Mio Medved in Evo Jeklin ter Nejo Vodopivec in Melanie Schembri Waite.

Na najdaljši 5000-metrski razdalji je med kajakaši daleč najboljši čas dosegel Jošt Zakrajšek, ki je bil skoraj dve minuti hitrejši od vseh tekmecev. Na drugo mesto je priveslal Simon Oven, tretji pa je bil Tit Faletič.

V ženski konkurenci je večino tekme vodila Ana Šteblaj, ki pa je v zadnjem delu izgubila moč, tako da jo je prehitela Tjaša Mikelj, na tretje mesto pa je priveslala Manca Mikelj.

Sobotni zmagovalci
Rok Šmit je v soboto postal državni prvak med kajakaši na 200 m. Jošt Zakrajšek je brez težav dobil člansko tekmo kajakašev na 1000 metrov, medtem ko je med kajakašicami zmagala Ana Šteblaj. Na obeh razdaljah je bil v kanuju med člani najhitrejši Dejan Jakomin.