Drew Brees je postal 35. igralec v Ligi NFL, ki je dosegel maksimalni indeks podaj - 158,3. Ta indeks obstaja od leta 1973. Foto: EPA
Drew Brees je postal 35. igralec v Ligi NFL, ki je dosegel maksimalni indeks podaj - 158,3. Ta indeks obstaja od leta 1973. Foto: EPA
Tom Brady
Tom Brady bo na tekmo hitro pozabil: dve prestreženi podaji, en 'sack' in veliko udarcev v trenutku podaje. Foto: EPA
Pierre Garcon
Pierre Garcon je sredi druge četrtine ujel podajo, po kateri so Coltsi znižali na 17:7. Foto: EPA
Indianapolis
Redki navijači v Houstonu so dolgo čakali, da so lahko ponosno dvignili napis na sliki. Foto: EPA

New Orleans v letošnji sezoni ostaja še brez poraza, saj je dobil vseh 11 tekem. Enak izkupiček 11-0 ima le še Indianapolis, kar pomeni, da se je prvič v zgodovini Lige NFL pripetilo, da bi bili dve ekipi po 11 tekmah brez poraza.

16-0 uspelo le New Englandu pred 2 sezonama
Glede na to, da se Saintsi in Coltsi v rednem delu sezone ne bodo srečali, imajo oboji možnost, da redni del sezone končajo s popolnim razmerjem zmag in porazov 16-0. To je do zdaj uspelo le New Englandu pred dvema sezonama, a fantastična sezona se jim je podrla na zadnji stopnički, saj so jih na Super Bowlu ugnali NY Giantsi.

Brees z največjim možnim indeksom
Obračun med New Orleanson in New Englandom je bil odigran v noči na torek. Na Louisiani Superdomu je blestel domači podajalec Drew Brees, ki je podal za pet touch-downov, pri tem pa so bile njegove "tarče" venomer drugi igralci: Pierre Thomas, Devery Henderson, Robert Meachem, Darnell Dinkins in Marques Colston. 30-letnik, ki za Saintse igra od leta 2006, je podal 23-krat, od teh jih je uspešno končal 18, skupaj je podal za 371 jardov. Njegova ekipa je povprečno osvojila 16,1 jarda na podajo, kar pomeni nov klubski rekord. Njegov statistični indeks je na koncu znašal 158,3 - kar je največji mogoči sploh.

Velik vpliv za samozavest
"V statistiki to pomeni le eno zmago več, toda čustveno taka zmaga pomeni veliko več, veliko več," je vrelo iz Breesa. "Ko neposrednega tekmeca za naslov premagaš tako suvereno, to pomeni izjemno veliko za samozavest," je še dodal.

Brady se ni pridružil veliki trojki
Na drugi strani je imel najbolj priljubljeni igralec v Ligi NFL Tom Brady slabši dan. Njegova statistika metov je bila na kocnu povsem solidna (21/36, 237 jardov), a je ostal brez meta za touch-down, dve njegovi podaji pa so Saintsi prestregli. "Pričakovali smo napeto in izenačeno tekmo, a resnica je bila povsem drugačna. Med nami je velika kakovostna razlika, igrali so vsaj en nivo bolje od nas," je bil po tekmi pošten Brady. Trener Bill Belichick ga je v zadnji četrtini posadil na klop, s tem je Brady ostal brez možnosti, da bi še na šesti zaporedni tekmi presegel mejo 300 jardov. Elitno druščino, ki jim je to uspelo, tako še vedno sestavljajo Steve Young, Kurt Warner in Rich Gannon.

Coltsi v zadnji četrtini petkrat zapored zaostajali
Indianapolis je do 11. zmage prišel že v nedeljo popoldne, ko je s 35:27 zmagal v Houstonu. Texansi so v prvem polčasu vodili že 20:7, v drugem polčasu je blestel podajalec Coltsov Peyton Manning, ki je na koncu zbral 244 jardov in podal za tri zadetke. Pot Indianapolisa do 11-0 je bila veliko težja kot pot New Orleansa, saj so na zadnjih petih tekmah v zadnji četrtini vedno zaostajali, a se na koncu vedno rešili!

Do konca rednega dela še pet tednov
Redni del sezone se bo končal 3. januarja, do takrat bo vsaka ekipa odigrala še po pet tekem. V končnico se uvrstijo zmagovalci vseh osmih divizij ter še po dve najboljši ekipi iz vsake konference. Wild card tekme bodo na sporedu že šest dni kasneje, sezona pa se bo končala s Super Bowlom, ki ga bo 7. februarja gostil Miami.

Konferenca AFC:

Vzhod: New England (7-4), Miami (5-6), NY Jets (5-6), Buffalo (4-7)
Sever: Cincinnati (8-3), Pittsburgh (6-5), Baltimore (6-5), Cleveland (1-10)
Jug: Indianapolis (11-0), Jacksonville (6-5), Tennessee (5-6), Houston (5-6)
Zahod: San Diego (8-3), Denver (7-4), Kansas City (3-8), Oakland (3-8)

Konferenca NFC:

Vzhod: Dallas (8-3), Philadelphia (7-4), NY Giants (6-5), Washington (3-8)
Sever: Minnesota (10-1), Green Bay (7-4), Chicago (4-7), Detroit (2-9)
Jug: New Orleans (11-0), Atlanta (6-5), Carolina (4-7), Tampa Bay (1-10)
Zahod: Arizona (7-4), San Francisco (5-6), Seattle (4-7), St. Louis (1-10)