Dejan Zavec dobro okreva, kar je vidno tudi iz fotografije. Foto: MMC RTV SLO
Dejan Zavec dobro okreva, kar je vidno tudi iz fotografije. Foto: MMC RTV SLO
Esad Babačić o zakulisju dvoboja Zavec - Berto

"Pravzaprav imam še največ dela s tolažbo svojih najbližjih prijateljev in znancev," je v šaljivem slogu nadaljeval Zavec, nato pa pojasnil, da po nekaj prespanih nočeh poraza ne jemlje negativno: "Ob takšni podpori je vse lažje. Ničesar nisem izgubil. Verjamem, da se vse v življenju zgodi z nekim namenom. Včasih je potrebno stopiti en korak nazaj, da jih nato lahko narediš nekaj naprej. Ta poraz jemljem kot zelo drago in pozitivno izkušnjo, ki se je morala zgoditi." Bertovi udarci so bili sicer močni, a med njimi ni bilo takšnega, po katerem bi se tekmeca 'ustrašil': "Prejel sem tudi že močnejše."

Vse je bilo preveč popolno
Zavec ne želi razglabljati o tem, ali je bil Bertov udarec z glavo v peti rundi, ki je odločil dvoboj, nameren ali naključen: "Verjamem, da se je zgodil v žaru borbe. Pred tem je Berto dobil kroše in aperkat, ki sta ga vrgla iz ravnotežja. Lahko bi se enako zgodilo tudi v nasprotni smeri." Kakor koli, v pripravah na obračun in v sami borbi ne bi ničesar spreminjal. "Vse je potekalo perfektno, preveč popolno, tako da sem se šalil, da bo verjetno letalo padlo dol. Tudi v samem dvoboju smo imeli vse pod nadzorom. Vem, da bi bil iz runde v rundo boljši. Nato je kot strela z jasnega prišlo do tega udarca. Zgodilo se je in tu se ne da nič spremeniti."

V videonovici desno si poglejte prispevek Esada Babačića o zakulisju borbe Zavec - Berto. Video deluje le, če kliknete na majhna kvadrata desno zgoraj!

V ring najbrž februarja ali marca prihodnje leto
35-letni Ptujčan bo zagotovo boksal (vsaj) še en dvoboj z boksarjem iz najboljše deseterice. S kom, kdaj in kje, je v rokah menedžerjev: "Ta poraz ni konec moje športne poti, ampak nov začetek. Treba je biti še večji, boljši in močnejši. Cilj je povrniti šampionski pas. Zdaj moram najprej popolnoma okrevati, nato pa se bom začel pripravljati na nov dvoboj, ki bo verjetno februarja ali marca prihodnje leto." Ponudb je kar nekaj, med drugimi je pokazala zanimanje tudi televizijska hiša HBO, a Ptujčan ne želi prehitevati dogodkov: "Vse skupaj je prelepo, zato počakajmo, kako se bo razpletlo. Vse možnosti so še odprte." Zavca zdaj najprej čaka zaslužen 10-dnevni dopust.

Esad Babačić o zakulisju dvoboja Zavec - Berto